Krpálek bude útočit na čtvrtý titul

Kontinentální vrchol juda přivítá pražská O2 arena v letošním roce až v listopadu. Mistrovství Evropy v judu 2020 měla hostit O2 arena v Praze od 1. do 3. května, nicméně šíření nebezpečného koronaviru Covid-19 donutilo organizátory k přesunu na 8. – 10. listopadu 2020.

Domácí tým by se měl svému publiku představit v nejsilnějším složení a využít maximální možný počet účastnických míst. Lukáš Krpálek bude v O2 areně útočit na čtvrtý titul mistra Evropy, Pavel Petřikov oznámil svou derniéru na kontinentálních šampionátech. Mistrovství Evropy v judu proběhne v historii samostatné České republiky poprvé, v minulosti hostila šampionát pražská Sportovní hala v roce 1991.

Kapacita tribun v sektorech v prvním patře haly je 4500 diváků včetně míst pro delegáty, čestné hosty či partnery akce. Soutěže se uskuteční na čtyřech žíněnkách. "Ze všech míst bude na tatami plný výhled, nejlépe uvidí diváci na dlouhých stranách tribuny", uvedl předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš.

Pro zájemce o zhlédnutí soubojů evropského šampionátu přímo v O2 areně jsou připraveny cenově zvýhodněné balíčky. Vstupné na všechny tři dny turnaje činí 1170 a 1470 korun.

Český svaz juda děkuje Evropské unii juda (EJU), O2 areně a všem dalším partnerům a institucím za pomoc při řešení situace. Zároveň předem děkuje všem judistům, fanouškům a sportovním příznivcům za pomoc a za podporu. Český svaz juda udělá maximum pro to, aby se Mistrovství Evropy uskutečnilo ve stejném rozsahu a kvalitě jako v původně plánovaném termínu. Všichni jsou si vědomi, že listopadový termín je na dlouhou dobu poslední možností, jak evropský šampionát v České republice uskutečnit.

Mistrovství Evropy v Praze zůstává nadále dle rozhodnutí Mezinárodní judistické federace (IJF) součástí olympijské kvalifikace na LOH v roce 2021 v Tokiu.

Top