Glenn Hughes performs CLASSIC DEEP PURPLE LIVE


Glenn Hughes, bývalý baskytarista a zpěvák Deep Purple, známý milionům rockerů jako "Voice of Rock"(Hlas rocku) a současný frontman superskupiny Black Country Communion, s potěšením oznamuje, že vystoupí v Praze v klubu Roxy v rámci evropského turné dne 30.10.2018   pouze se skladbami Deep Purple z jeho období. Čeká nás více než dvou hodinová strhující show "GLENN HUGHES PERFORMS CLASSIC DEEP PURPLE LIVE".


Glenn Hughes je přední britský baskytarista a zpěvák, který v 60. letech působil jako frontman skupiny Finders Keepers a ve funk-rockové kapele Trapeze. V 70. letech (1973 až 1976) byl hlavním zpěvákem a baskytaristou legendární rockové kapely Deep Purple. Angažmá u této hardrockové kapely mu zaručilo statut celosvětově uznávané hvězdy a pevné místo v rockové historii. S Deep Purple natočil tři studiová alba – „Burn“, „Stormbringer“ a „Come Taste The Band“, která patří k těm nejcennějším v rozsáhlé diskografii této kapely. Podle mnohých fanoušků Deep Purple překonaly tyto nahrávky s hlasem Glenna Hughese i původní alba s frontmanem Ianem Gillanem. Ze všech hitů z tohoto období lze zmínit např. pomalejší baladu „You Keep On Moving“ nebo vypalovačku „Burn“. Písně z těchto desek dodnes tvoří osu Hughesova koncertního playlistu.


Po rozpadu Deep Purple v roce 1976 Glenn Hughes působil jako hostující muzikant na mnoha albech slavných interpretů rockové branže (Black Sabbath, Gary Moore, Phenomena, The KLF) a v roce 1977 se poprvé vydal na sólovou dráhu s albem „Play Me Out“, které díky výbornému ohlasu a velkému úspěchu u fanoušků otevřelo novou slibnou kapitolu Glennovi hudební kariéry. Po „Play Me Out“ pak následovalo více jak 20 dalších, převážně zdařilých, sólových desek. Jedním z dalších zásadních momentů v Glennově kariéře byla v 80. letech spolupráce s kapelou Black Sabbath, se kterou natočil další skvělé album „Seventh Star“. V devadesátých letech naplno rozjel svoji úspěšnou sólovou dráhu. Vydal několik alb, které se pohybovaly ve vodách funku, soulu a hlavně hard rocku.                        

V roce 2009 založil spolu s kytaristou a zpěvákem Joe Bonamassou superskupinu Black County Communion. Na radu producenta skupiny Kevina Shirleyho mezi sebe přibrali ještě bubeníka Jasona Bonhama a klávesistu Dereka Sheriniana.. Název skupiny Black Country Communion pochází z termínu Black Country, což je část anglického regionu West Midlands, kde Hughes a Bonham vyrůstali. První studiové album vydali v září 2010. V červnu 2011 následovalo album 2, na něž téhož roku navázalo evropské turné. Své třetí a na dlouho poslední album nazvané Afterglow kapela vydala v říjnu 2012. Zvuk kapely připomíná populární klasické rockové skupiny sedmdesátých let, což odráží Hughesovu dřívější kariéru, stejně jako fakt, že Bonhamův otec působil ve skupině Led Zeppelin. V březnu 2013, po měsících veřejně známého napětí mezi členy skupiny, Bonamassa oznámil svůj odchod ze skupiny; rovněž řekl, že mu není známo, zda skupina bude pokračovat s jiným kytaristou, nebo se rozpadne. O několik dní později Hughes potvrdil, že skupina ukončila svou činnost a naznačil, že bude v práci s Bonhamem a Sherinianem pokračovat pod jiným názvem. Sherinian se později stal členem doprovodné skupiny Joea Bonamassy a Hughes s Bonhamem založili novou skupinu nazvanou California Breed, ve které je doplnil kytarista Andrew Watt. V dubnu 2016, poté, co se Hughes a Bonamassa usmířili, skupina ohlásila na rok 2017 reunion, během něhož vydala své čtvrté album a zatím poslední album BCC IV.  Po odehrání třech koncertů v lednu 2018 se odmlčeli…
Naposledy Glenn Hughes vystoupil v Praze v Meet Factory 13. Února 2017, kde předvedl nekompromisní hardrockovou show bez příkras, ve které přehrál, za nadšeného ohlasu publika, všechny důležité milníky své kariéry. S každou písní dokazoval, že jeho titul "Voice of Rock" je oprávněný.
Koncert, který se bude konat v klubu Roxy na Dlouhé ulici v Praze pořáda agentura BRC Promotion. Vstupenky v předprodeji za 999,- Kč v síti Ticketportal.


Kontakt na pořadatele:
Dušan Neumann
neumann@bountyrockcafe.cz

Top