2. SETKÁNÍ PŘÁTEL JIŽNÍ MORAVY

2. SETKÁNÍ PŘÁTEL JIŽNÍ MORAVY V KROJI I BEZ KROJE – setkání všech, kteří jižní Moravu milují!
Jeden den v roce, kdy se sejdou krojovaní z většiny obcí jižní Moravy na jednom místě... , a samozřejmě spolu s nimi přátelé a milovníci folklóru z celé republiky, ale i ze zahraničí k oslavě naší krásné Moravěnky. Slavnostní průvod všech zůčastněných krojovaných s následným představením  krojů všech zůčastněných obcí jižní Moravy, které se akce zúčastní.
V kroji či bez kroje, všichni milovníci a přátelé tradic a krás jižní Moravy jsou  vítáni!
Když se děvčata oblékají
. Pro mnohé bude jistě neopakovatelným zážitkem také moderovaná ukázka oblékání 5 ženského krojů z odlišných regionů s podtitulem Když se děvčata oblékají, která proběhne před zraky diváků. Folklórní soubory dětské i dospělých předvedou svá vystoupení tanců a zpěvů, které jsou vlastní jejich regionům, obcím. Vystoupí i Jožka Černý, legenda moravské písničky. K tanci a poslechu vystoupí Veselá trojka Pavla Kršky , kteří naladí na večerní taneční zábavu při dechovce z Podluží - DH Zlaťulka.
Zažijete tradiční hodové požehnání, kterým začne krojový průvod všech krojovaných, obcí Starovice. V průběhu celého dne budou vystupovat folklorní soubory z celé jižní Moravy.
Ochutnávka vín Ti, kdo přijedou, se mohou těšit také na ochutnávku  jihomoravských vín, která budou prezentovat sami vinaři  ve Starovicích, řada místních vinařů otevře své vinné sklepy.
"Chceme, aby lidé, kteří přijedou z celé České republiky i ze zahraničí, ochutnali vše, co k jižní Moravě patří, aby poznali naše kroje, tradice, víno i krajové speciality" říká k setkání Jan Záhora, zakladatel internetové komunity I love Jižní Morava, jež akci pořádá. "Bude to hlavně přátelské setkání, nic nemá přesně stanovené hranice a je na lidech, jak budou chtít jižní Moravu zažít. Chceme návštěvníkům dát možnost ochutnat atmosféru pravých jihomoravských hodů - www.jihomoravskehody.cz
Předprodej 150 Kč / V den konání a na místě 200 Kč / Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets! / Další info: bezbariérový přístup ANO, pro vozíčkáře vyhrazen prostor u pódia / Držitelé průkazu ZTP/P zdarma, vstupenky nejsou v distribuci, bude umožněn volný vstup na místě.
Top