The Tenors se nemohou dočkat koncertu v O2 areně

Skutečný zážitek z popové hudby, silné hlasy a schopnosti rozpálit publikum, tím vším vyniká vokální čtveřice - The Tenors. Spolupracovali se Celine Dion, zpívali pro anglickou královnu, otevírali Winter clasic, účinkovali na významných světových pódiích. Do Čech přicházejí představit své nejnovější album Under One Sky, o kterém tvrdí, že posunulo jejich hudební hranice. Vstupenky na koncert, 17. června 2015 v O2 areně v Praze, zakoupíte exkluzivně v síti Ticketportal.

Kanadské emoce a slovenský temperament
The Tenors se do Prahy těší z několika důvodů. "Jsme nadšeni, že Kanada vyhrála mistrovství světa v ledním hokeji. Už se nemůžeme dočkat českých fanoušků a vystoupení v O2 areně, kde vyhrál náš tým", neodpustili si přímou reakci na nedávný úspěch kanadského týmu v Praze. Charismatičtí tenoři přinášejí koncert plný emocí, o které se postarají i hosté večera: známá slovenská diva Sisa Lelkes Sklovská a slovenský komorní orchestr Cappella Istropolitana pod vedením dirigenta Igora Dohoviče.
"Dostala jsem nabídku zpívat kromě mé sólové písně i dvě skladby společně. Návrh přišel přímo od nich. Jsou to velmi slavné a známé písně, které proslavil Joe Cocker a Andrea Bocelli, společně se Celine Dion. Pro mě to bude krásný zážitek po všech stránkách. The Tenors jsou ve světě známí a populární nejen svými vynikajícími vokálními projevy, ale i sympatiemi a přirozeným vystupováním. Kdo by si s nimi nechtěl zazpívat. Mám k nim blízko i stylem hudebního žánru crossover, který prezentuji i já", reagovala S. Lelkes Sklovská.
Spojení popových zpěváků s klasickým orchestrem Cappellou Istropolitanou přinese nečekané provedení známých skladeb, které jako vždy temperamentní Kanaďané okoření svým šarmem a kontaktem s publikem. Koncert se uskuteční pod záštitou kanadského velvyslance.

Under One Sky
"To, že jsme vnímáni jen jako interpreti, je trochu zavádějící. Na scénu jsme přišli jako zpěváci, ale stejně tak jsme i skladatelé a hudebníci, na pódiu využíváme všechny naše talenty, nejen hlasy", řekl jeden ze čtveřice Remigio Pereira.
Nejnovější mix 13-ti skladeb přináší hity jako Who Wants To Live Forever (Queen), Lean On Me (Bill Withers). Titulní autorská skladba Under One Sky vznikla jako téma letošních Pan Am Games, které se uskuteční v jejich oblíbeném městě Torontu. "Je to píseň o spojování lidí", popisuje jeden z jejích autorů Walters a dodává: "každý, kdo ji uslyší, by si měl uvědomit, že v našem světě si sami můžeme vybrat, zda se zaměříme na naše rozdíly, nebo na to, co nás spojuje, v čem jsme si podobní."
Nazpívání finální verze písně My Father's Son nebylo jednoduché. "Během nahrávání jsme si prohlíželi fotografie našich otců a pro ty, kteří je již ztratili, to bylo emocionálně velmi náročné, stejně jako pohled do očí mého syna. Jde o velmi silnou melodii", řekl Victor Micaleff.

Nazí a zranitelní
The Tenors se snaží prostřednictvím hudby odhalovat svá nejcitlivější místa. "V našich písních jsou ukryty slzy, pot a krev každého jednoho z nás. Přesně o to nám šlo. Zároveň je v tom velká dávka pokory. Je to jako kdybyste vyšli z domu nazí. Otevíráte se a tím se stáváte zranitelným", uvedl Murray.

Klip natočí v Praze
Pobyt v "stověžaté" si zpestří natáčením videoklipu k jedné ze skladeb z nejnovějšího alba. "Už při první návštěvě České republiky jsme si říkali, že by bylo ohromné v tomto krásném městě jednou natočit videoklip. Zdá se, že načasování se opravdu povedlo a máme příležitost tu natočit videoklip k jedné z našich nových písní!"

O The Tenors
Od svého vzniku v roce 2007 absolvovali více než 500 koncertů na pěti kontinentech a zúčastnili se přes 150 televizních vystoupení. Byli hosty v talkshow Oprah Winfrey, v roce 2014 se zúčastnili slavnostního zapalování vánočního stromu v Bílém domě a finále Stanleyova poháru. V roce 2012 zpívali na předávání cen Emmy a na oslavě diamantového jubilea anglické královny Alžběty II. V roce 2010 otevírali zimní olympijské hry ve Vancouveru. Spolupracovali s Andrea Bocellim, Stingem, Eltonem Johnem, Paulem McCartneym, Jennifer Hudson, Ellie Goulding, Justin Bieber, Earth, Wind & Fire a dalšími. Za první album získali dvě platinové desky. Třetí album Lead With Your Heart bylo v roce 2012 oceněno prestižní cenou pro kanadské hudebníky Juno Award. Doposud prodali téměř milion alb po celém světě.

Top