Yann Tiersen (FR) přijede do ROXY představit nové album

Yann Tiersen představí v ROXY nové album Infinity - 6.9.2014


 
Praha, 27.6.2014 – Avantgardní umělec, multiinstrumentalista a pódiový virtuóz Yann Tiersen se po 3 letech opět představí pražskému publiku. Tvůrce notoricky známých soundtracků k filmům Amélie z Montmartru a Good Bye, Lenin! přiveze do ROXY čerstvé album Infinity.  Znalí ví, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb.
 
Čím by byl film Amélie z Montmartru bez geniální hudby francouzského skladatele a multiinstrumentalisty Yanna Tiersena? Minimalistická hudba a opakující se klíčový motiv uhrančivého akordeonu a klavíru. To je kombinace, která vystřelila Tiersena na výsluní. Tiersenův záběr jde ale o mnoho dál a napříč žánry. Yann vystudoval hru na klavír a violu, ale bravurně ovládá taky akordeon, elektrickou kytaru, xylofon, zvonkohry a snad všechny dechové nástroje. Tiersenova živá vystoupení se vrací k punk rockovým kořenům a nepostrádají energický drive. Na živo tedy očekávejte experimentální smršť.
 
Do Prahy přijíždí představit své osmé album ∞ - Infinity. Album je protkané klasickými "Tiersenovskými", ale i netradičními zvuky a splňuje přesně to, co je pro něj typické. Je energické,  hravé a atmosférické zároveň.
 
Yann Tiersen patří do kategorie "nevyzpytatelných" a nikdo s úplnou přesností neuhádne s čím se vytasí v ROXY 6. září. Předprodej vstupenek bude spuštěn 2.7. v tradičních online předprodejích a v NoD.
 
EN
The avant-garde artist, multi-instrumentalist and musical genius Yann Tiersen will bring his show to Prague again after long 3 years. The author of the notorious soundtracks Amélie and Good By Lenin! will present his new and fresh album - Infinity. Most of his fans know, that his live concerts are further to OST and closer to punk-rock. Dynamic multiinstrumentalist show contrasts sharply with atmospheric studio albums and we can expect true musical journey. You never know what will Yann Tiersen present on the stage and that make this event on of the most awaited ones. The presale start on 2nd July for 600czk + fee online and at NoD. Info below.
 
Událost: https://www.facebook.com/events/735198893204182/
 
YANN TIERSEN (FR) @ ROXY
6.9.2014 – Open 19:00
 

A Midsummer Evening (from new album)


 


 Live Route de Rock

 
WWW:
www.yanntiersen.com
http://roxy.cz/

Top