SMETANOVA LITOMYŠL - PRO MILOVNÍKY OPERY

SMETANOVA LITOMYŠL EXKLUZIVNĚ NA TICKETPORTAL.CZ
FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL
56.MEZINÁRODNÍ OPERNÍ FESTIVAL
56th
INTERNATIONAL OPERA FESTIVAL
PROGRAM SMETANOVA LITOMYŠL NA TICKETPORTAL.CZ

56. ročník Smetanovy Litomyšle začíná již za chvíli
a u některých pořadů je již skutečně poslední šance získat vstupenky.


OPERNÍ ZPRAVODAJ

Kromě Scarlattiho Armidy na zámku v Nových Hradech jsou nyní, po uvolnění rezervací, k dostání vstupenky téměř na všechny tituly.
Po premiéře má nová inscenace Janáčkovy opery Příhody lišky Bystroušky režiséra Ondřeje Havelky.Setkala se s obrovským úspěchem u diváků, příznivě ji přijala i kritika. Inscenace má chytře vymyšlenou scénu, je plná krásných a nápaditých kostýmů, jiskří nadsázkou, nečekaným humorem, vyniká pěveckými i hereckými výkony. Bezpochyby potěší příznivce výpravných představení stejně jako Dvořákova Rusalka v "pohádkové" inscenaci režiséra Zdeňka Trošky.
Necelá stovka míst je ještě k dispozici na Wagnerova Bludného Holanďana, se kterým na "lodi, jež rudé plachty a černý stožár má", připlouvá Janáčkova opera Národního divadla Brno.
Smetanova Čertova stěna
, nastudovaná na objednávku festivalu režisérem Jiřím Nekvasilem, na svoji premiéru teprve čeká a bude tedy překvapením i pro pořadatele. Národní divadlo moravskoslezské Ostrava však v posledních letech patří ke špičce mezi našimi operními domy a je dostatečnou zárukou výtečného provedení.
Ti, co v roce 2009 fascinovaně aplaudovali opeře Zítra se bude Aleše Březiny, by si neměli nechat ujít další jeho opusToufar, věnovaný závažnému tématu "čihošťského zázraku". V hlavní roli se opět představí Soňa Červená, účinkovat bude také herec Vladimír Javorský.

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz
a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL     VSTUPENKY
HROMADNÉ OBJEDNÁVKY A OBCHODNÍ SPOLUPRÁCE: rezervace@ticketportal.cz
, +420 224 091 439

Leoš Janáček: PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKY
Opera Národního divadla, režie Ondřej Havelka, dirigent Zbyněk Müller

Top