SMETANOVA LITOMYŠL - KLASIKA JE COOL

SMETANOVA LITOMYŠL EXKLUZIVNĚ NA TICKETPORTAL.CZ
FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL
56. MEZINÁRODNÍ OPERNÍ FESTIVAL
56th
INTERNATIONAL OPERA FESTIVAL
PROGRAM SMETANOVA LITOMYŠL NA TICKETPORTAL.CZ

KLASIKA JE COOL ANEB SMARTPHONIE
Před začátkem si, prosím, zapněte telefony!
Interaktivní koncert, v němž vážná hudba není vážná, a mobily jsou povinnou výbavou.
smetanova litomyšl vstupenky na ticketportal.cz
Fenoménem dnešní doby jsou "chytré" mobilní telefony, opominout jej nemůže ani festival klasické hudby. Naopak, hudba, někdy označovaná jako "vážná", může být s jejich pomocí představena jako nevážná a dokonce velmi populární. Mnohé skladby nebo jejich výrazné motivy jsou totiž často využívány jako vyzváněcí melodie a uživatelé jejich původ většinou ani neznají.
Statistiku nejstahovanějších klasických melodií tvoří: J. Strauss - Pochod Radeckého, J. Offenbach - Kankán, W. A. Mozart - Malá noční hudba, G. Rossini - předehra k Vilému Tellovi, M. Ravel - Bolero, G. Verdi - předehra k La Traviatě, A. Chačaturjan - Šavlový tanec, T. Albioni - Adagio g moll, L. van Beethoven - Osudová, T. J. Gossec - Gavotte, L. Boccherini - Menuet, J. S. Bach - Arie D dur, A. Vivaldi - Jaro.

Na koncertu Klasika je cool kromě Brittenova Průvodce mladého člověka orchestrem proto zazní unikátní symfonie - Smartphonie, sestavena právě ze známých melodií, které bývají nejčastěji stahovány do mobilních telefonů.
Melodie tvoří devět vět, každá má však dvě varianty, o jejichž výběru rozhodnou sami diváci prostřednictvím hlasovací aplikace na mobilních telefonech. Smartphonie tak může zaznít ve 256 různých verzích.
Pro hlasující návštěvníky je připravena i řada soutěží, odměnou pro vítěze budou - jak jinak - tablet a mobilní telefony. 

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz
a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

23.6.2014 16:00 (Po)     Zámek Litomyšl - II. nádvoří     VSTUPENKY

HROMADNÉ OBJEDNÁVKY A OBCHODNÍ SPOLUPRÁCE: rezervace@ticketportal.cz, +420 224 091 439

Top