Festival Rock for Church(ill)

Festival Rock for Church(ill) připravuje zimní edici a vypustil
už i předprodej a první čtyři jména 14. Ročníku,
který proběhne 30.-31. Srpna 2013

Festivalová sezóna je sice ještě daleko před námi, ale už teď si festivalový fanoušci mohou pořídit výhodné vstupenky na svůj oblíbený open-air. Jeden z festivalů, které byly letos v létě nejlépe hodnoceny svými návštěvníky, najdete na půl cesty z Prahy do Karlových Varů a jmenuje se Rock for Church(ill). Jeho minulé ročníky představily mj. Parov Stelar, Stereo MC´s, Asian Dub Foundation, Transglobal Underground, Dub Pistols, Horace Andyho,
NZ Shapeshifter, Tito & Tarantula a takřka kompletní českou špičku.
Pořadatelé letos zásadně rozšířili areál a zařídili takový komfort, o jakém se vám na mnoha jiných akcích může leda zdát. Laťka se tak zvednula sakra vysoko, takže na co se můžeme těšit příští rok? 

 

„Stejně jako dříve si i letos zakládáme na žánrové pestrosti a kvalitě, kterou preferujeme nad kvantitou. Zatím jsme jako ochutnávku zveřejnili čtyři kapely – španělské Che Sudaka, které bych nejlépe přirovnal k Manu Chao,“ říká hlavní produkční festivalu Kamil Šír. „Potvrdili jsme také exkluzivní vystoupení kultovní kapely Pražský výběr, kteří se v létě poprvé ukáží ve Vroutku. Pozvali jsme také naše oblíbené Tata Bojs, kteří patří mezi nejprogresivnější kapely v Čechách a v roce 2013 oslaví čtvrtstoletí existence. A v pilotním kvartetu nemůžou chybět ani Prago Union s kapelou Živě band, které považujeme za jeden z nejzajímavějších hiphopových projektů u nás.“ Samozřejmě to jsou jen první lákadla z programu, který bude i v příštím roce čítat kolem 20 kapel.

Předprodej odstartoval v pondělí 3. Prosince 2012 za luxusní cenu 500Kč + poplatky. V rámci této vstupenky dostanete pak na festivalu i zdarma první dvě piva od Staropramenu. Za tuto extra výhodnou cenu budou lístky k mání až do 28. Února, kdy v pražském Lucerna Music Baru proběhne
zimní ročník Rock for Church(ill).

 

Tam vystoupí britská senzace Dub Pistols, která patřila k největším senzacím letního ročníku a kteří mají venku výborné nové album „Worshipping the Dollar“. Před nimi se představí také výborný reggae-soulový zpěvák Ucee za doprovodu muzikantů z United Flavour a v neposlední řadě také kapela The Spankers, která se na podzim vrátila z úspěšného turné po Brazílii. Lístky na zimní edici už jsou také v prodeji a nejlevněji si je pořídíte na pokladně Lucerna Music Baru nebo přes festivalové stránky www.rfch.cz. Na stejné adrese najdete průběžně i další novinky ohledně letního i zimního festivalu. 

Top