ELÁN - THE BEST OF TOUR 2012

ELÁN ZAHÁJIL PŘÍPRAVY VELKOLEPÝCH BEST OF KONCERTŮ

ELÁN - THE BEST OF


19.10.12 20:00 (Pá) KAJOT ARENA, Brno
24.10.12 20:00 (St) TIPSPORT ARENA, Praha
26.10.12 20:00 (Pá) ČEZ ARÉNA, Ostrava

Vstupenky na ELÁN - THE BEST OF   zde


Slovenská skupina Elán připravila pro své fanoušky na letošní podzim ekluzivní sérii tří Best Of koncertů, které hodlá pojmout opravdu ve velkém stylu. Technicky i časově velmi náročné přípravy proto zahajuje již nyní, více než tři měsíce před prvním vystoupením.
Kromě celkové dramaturgie a vizuálu skupina po dvou letech  kompletně mění koncertní program, při jehož sestavě se nechala inspirovat i přáním fanoušků.  Do setlistu zařadí všech pět skladeb, které získaly v anketě portálu idnes nejvyšší počet hlasů - tj. písně Kočka, Bosorka, Nie sme zlí, Človečina a Čakám ťa láska. 
Nový program, který nabídne největších hity Elánu nejen v jejich původní podobě, ale i v nových aranžích, si vyžádá čtrnáctidenní soustředění kapely a celodenní generální zkoušku zvukové a světelné aparatury, projekcí a dalších vizuálních efektů. Velkolepé pojetí těchto koncertů dokládá i množství techniky, která na nich bude užita a kterou bude přepravovat šest kamionů. Na realizaci vystoupení a o jejich hladký průběh se bude starat více něž 150ti členný vykonný team.

Svoji Best Of sérii skupina zahájí 19. října v Brně v Kajot Aréně, odkud se přesune do Prahy, kde na ni 24.10. bude čekat Tipsport Arena a 26.10. do Ostravy, kde ji bude hostit ČEZ Arena.

Fenomén Elán
Skupina Elán vznikla v roce 1968 a přestože debutovala až po dlouhých třinácti letech, bodovala od vydání první nahrávky Ôsmy svetadiel. V 80.letech se z nich stala úspešná „značka“, která je natolik stabilní, že přestála i nucenou několikaletou pauzu zapříčiněnou vážnou nehodou Joža Ráže. Za svoji kariéru vydali třináct studiových nahrávek,  pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje (pohybujících se v řádech miliónů) získali neuvěřitelných 25 platinových desek. Jejich hity jako Neviem byť sám, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí, Jedenáste prikazanie a další vychovávají pomalu již třetí generaci posluchačů a jejich autoři dál s přehledem vyprodávají haly na Slovensku i v Čechách, kam na jejich pražský koncert na Letné zavítalo na 80 000 návštěvníků. V září 2007 Elán dokonce vyprodal i slavnou Carnegie Hall!
Pilířem kapely je dvojice Jožo Ráž (zpěv, baskytara) a Jano Baláž (zpěv, kytara), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), Peter Farmbauer (kytara, zpěv), Ĺubo Horňák (klávesy), Henry Tóth (kytara) a Boris Brna (bicí).
Skupina Elán byla a je nezpochybnitelným fenoménem!
Nenechte si ujít to NEJ, co kdy skupina ELÁN na koncertech a albech představila!

Vstupenky na ELÁN - THE BEST OF   zde
Top