SMETANOVA LITOMYŠL - DOPRODEJ SE SLEVOU 50%

FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL
54. MEZINÁRODNÍ OPERNÍ FESTIVAL
54th
INTERNATIONAL OPERA FESTIVAL
54.
INTERNATIONALEN OPERNFESTIVALS

Bližší info a vstupenky
na FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL zde



V souladu s předem stanovenými pořadatelskými podmínkami je od 4. června zahájen doprodej zbylých vstupenek za snížené ceny a slevu 50% lze získat i na velice atraktivní pořady.

Neobvyklými modrými houslemi, světelnými efekty, ležérním povídáním a neformálním vystupováním se vyznačují koncerty Pavla Šporcla, houslového virtuosa, který smývá z klasické hudby nádech výjimečnosti a otevírá ji široké veřejnosti.
Klávesový mág Fazil Say po geniálním provedení Gershwinovy Rapsodie v modrém v roce 2008 několika přídavky doslova zdvihl celé hlediště v zámeckém nádvoří ze židlí a takové ovace do té doby Smetanova Litomyšl asi nezažila. Letos provede Čajkovského koncert „b moll", jednu z nejznámějších a nejpopulárnějších skladeb vůbec.
A letošní festival nabídne ještě víc: Beethovenovu "Osudovou" (1. 7.), Musorgského Obrázky z výstavy (21. 6.), Dvořákovu "Anglickou" (4. 7.) nebo jeho Karneval (21.6.), nejznámější tenorové árie zazpívá Marcello Giordani.
Na své si ale přijdou i milovníci neotřelých skladeb, hudebních počinů pro znalce. Tím největším je světová premiéra skladby současné české autorky Sylvie Bodorové, zkomponované pro barytonistu z nejvyšších sfér pěveckého nebe, Thomase Hampsona.
Velký umělecký zážitek nabídne pořad melodramů Hudba a slovo s legendární Soňou Červenou a Pražskou komorní filharmonií nebo recitál sopranistky Simony Šaturové.

Seznam pořadů, na něž je od 4. 6. sníženo vstupné o 50%
(nelze kombinovat s dalšími slevami):
14.06. Zahajovací koncert - Česká filharmonie a Fazil Say
15.06. Česká filharmonie a Fazil Say
17.06. Marcello Giordani
19.06. Pavel Šporcl - LA FOLIA
20.06. Pavel Šporcl - LA FOLIA
21.06. Obrázky z výstavy
26.06. Kanagawa University Symphonic band
27.06. Bohemia balet
28.06. Hudba a slovo
01.07. Radek Baborák a vídeňští klasikové
01.07. Simona Šaturová - GLORIA
04.07. Thomas Hampson

Bližší info a vstupenky na FESTIVAL SMETANOVA LITOMYŠL zde

Top