PRAGUE CITY FESTIVAL 2012 se rozrůstá ještě o WHITE LIES!

NABITÝ PROGRAM PRAGUE CITY FESTIVALU SE ROZROSTE JEŠTĚ O WHITE LIES

Do začátku Prague City Festivalu zbývá necelý měsíc a přestože seznam účinkujících zvučnými jmény přetéká už teď, pořadatelé festivalu přidávají další. V sobotu před New Order vystoupí britská formace, která bývá přirovnávána mj. k Joy Division – skupina White Lies!

Přestože White Lies letos oslaví teprve páté výročí své existence, výčet jejich dosavadních úspěchů by jim mohl závidět leckterý hudební veterán. Pouhý rok po vzniku a ještě před vydáním debutového alba si jejich singly získaly BBC Radio 1 i NME, pod jehož záštitou absolvovali turné po Velké Británii a sérii koncertů po Spojených státech.  V roce 2008 skupina také poprvé stanula na pódiích stežejních britských festivalů jako Reading, Leeds nebo T In The Park. První deska White Lies To Lose My Life vydaná v roce 2009 debutovala na první příčce v přehledu nejprodávanějších britských alb a svým autorům vynesla ocenění za „objev roku“ hned od čtyř nejprestižnějších hudebních médií – časopisů Mojo, Q i NME a televizní stanice MTV Europe.  Skupina s touto nahrávkou také pronikla poprvé na americké televizní obrazovky, kde je v premiéře ve své talk show uvedl proslulý moderátor David Letterman. Následovalo hostování na turné Snow Patrol, Coldplay a další série festivalových vystoupení, kde nechybělo ani Glastonbury, Roskilde nebo Lollapalooza. V loňském roce kapela uvedla na trh své druhé album Ritual, které představila na společných koncertech s Coldplay, Muse či Kings Of Leon a na dvou samostatných vystoupeních v Manchesteru, kde se o pouhých 400 vstupenek během 2 minut „popralo“ 38 000 fanoušků.
Neznámým jménem nejsou White Lies ani pro tuzemské publikum. Naši republiku do svých koncertních plánů v minulosti již zahrnuli a okusili atmosféru jak vyprodaného! pražského klubu tak českého open airu.

„I když jsme to původně neplánovali a White Lies měli letošní line up uzavřít, jeden z tipů příznivců festivalu nás zaujal do té míry, že se pokoušíme najít pro danou kapelu místo v programu“ nevylučuje pořadatel Borek Jiřík možnost, že se stávající řada kapel ještě o jednu rozroste.

Brány druhého ročníku Prague City Festivalu se na holešovickém Výstavišti otevřou  pátek 29.6. v půl druhé odpoledne a jen o hodinu později vypukne koncertní maratón, který skončí až nad nedělním ránem.
Na dvou pódiích se v pátek pod vedením headlinerů Blink-182 vystřídají Lostprophets, Simple Plan, The All-American Rejects, Black Stone Cherry, Street Drum Corps, Clou, The Pooh a vítěz Českého YouTube Festu.
Druhý den, kterému budou vévodit New Order, nabídne spolu s právě ohlášenými White Lies také audiovizuální show Isam brazilského DJe Amona Tobina, skupinu Hadouken, Shantel a Bucovina Club, Seňora Coconuta, Dubiozu Kolektiv a Cartonnage.
Po oba dni bude návštěvníkům k dispozici také chill out zóna a po celém areálu se bude odehrávat řada doprovodných akcí. Mimopražští návštěvníci mohou využít stanového městečka (vstupenky jsou k zakoupení za 170 korun na oba dny v síti Ticketportal) a poukázek od Českých drah na zpáteční jízdenky za 320 korun odkudkoliv z České republiky.

Dvoudenní vstupenky jsou nyní k dostání od 648 korun na osobu. Všechny kategorie vstupenek jsou k zakoupení v distribuční síti Ticketportal. V sekci stání u pódia už zbývá posledních pár desítek lístků.

Více na cityfestival.cz, facebook.com/cityfestival.cz a ticketportal.cz

White Lies: Bigger Than Us

White Lies: Death

Top