Vstupenky na The Mission se zlevňují

Bývalí členové The Sisters Of Mercy – Wayne Hussey, Simon Hinkler a Craig Adams aneb The Mission zavítají v původní sestavě v rámci 25.výročí svého vzniku už za měsíc do Prahy. 

7. června je bude hostit pražský Palác Akropolis.

 

„Vzhledem k ekonomické krizi, stálému zdražování a skutečnosti, že se lidem na kulturu dostává stále méně peněz, jsme se s managementem skupiny The Mission domluvili na zlevnění vstupného. Od zítřejšího dne budou lístky na jejich pražský koncert k dostání za 650 Kč. Majitelům lístků zakoupených za původní cenu 890 korun, bude rozdílná částka, tj. 240 Kč, vrácena v den koncertu na pokladně / vstupu v Paláci Akropolis.“ oznámil dnes pořadatel Borek Jiřík.

 

 

The Mission

Skupinu The Mission, která patří k nejvýznamnějším představitelům gothic rocku, založilo v roce 1986 výše zmíněné trio Hussey-Hinkler-Adams, bývalí členové The Sisters Of Mercy. Za svoji kariéru, vícekrát přerušenou personálními změnami či touhou hyperproduktivního Husseyho po vlastních projektech, vydali jedenáct studiových alb, z kterých se nejedno navždy zapsalo do dějin světové rockové hudby. Vzpomeňme alespoň Carved In Sand (1990), Masque (1992) a Neverland (1996) z doby, ve které The Mission asi nejvíce zasáhli tuzemské publikum.

Odehráli stovky koncertů bezmála po celém světě, vystupovali s The Cult, Cure i U2 a v devadesátých letech patřili k hlavním lákadlům největších evropských festivalů. Naštěstí Husseyho závislost na The Mission byla vždy tak silná, že opakovaně podněcoval své kolegy k reunionu. Z jejich zatím posledního návratu na scénu vzešlo před právě anoncovaným turné i album Dum Dum Bullet (vydané v roce 2010), které potvrzuje, že The Mission v uplynulém století rozhodně neřekli vše.
Top