BRUTAL ASSAULT 2011 (16. ročník)!

BRUTAL ASSAULT Festival 2011 (16. ročník)
11.-13. srpna 2011
Vojenská pevnost Josefov – Jaroměř
www.brutalassault.cz

Vojenská pevnost Josefov bude letos hostit již 16. ročník mezinárodního hudebního festivalu Brutal Assault. Tisíce vyznavačů tvrdé hudby se v termínu 11.-13. srpna sjedou do historického areálu Pevnosti, aby zde absolvovali tradiční třídenní hudební maratón za účasti více než 75-ti kapel z celého světa.

Každoroční devizou festivalu Brutal Assault je jeho silný line-up, který nabízí jedinečný mix různorodých žánrů tvrdé hudby. Také letošní sestava se pyšní řadou zvučných jmen, kterým vévodí britská legendární formace MOTÖRHEAD. Kapela, jejíž význam přesahuje hranice žánrů a spojuje celé generace fanoušků tvrdé, hlasité a rychlé hudby. Vojenská pevnost v Josefově již ve své bohaté historii hostila nejednoho vojevůdce a panovníka, ale generál Lemmy, jakožto živoucí rock’n’rollová ikona a velký milovník vojenské historie, bude rozhodně patřit mezi ty nejvýznamnější. Jméno MOTÖRHEAD je již přes tři dekády synonymem pro divokou, rychlou, hlasitou a nevázanou rock’n’rollovou jízdu a nová deska „The Wörld Is Yours“ pak dává jasnou odpověď na otázku, proč jsou MOTÖRHEAD i po 36-ti letech stále jednou z největších kapel. MOTÖRHEAD to není jen hudba, MOTÖRHEAD to je životní postoj! „Born to lose, live to win!“

Brutal Assault ovšem nikdy nebyl a nikdy nebude festivalem jedné kapely. Mezi hlavní taháky lze dále zařadit kapely MORBID ANGEL, SUICIDAL TENDENCIES, ANATHEMA, SEPULTURA, SATYRICON, AS I LAY DYING, CATHEDRAL, EXODUS, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, THE EXPLOITED, KATATONIA a další…

Již popáté se festival uskuteční v unikátních prostorách areálu Vojenské pevnosti Josefov, která se nachází u města Jaroměř (cca 130km východně od Prahy). Jedinečná atmosféra a historie vojenské pevnosti z 18. století se již neodmyslitelně staly nedílnou součástí celkové image festivalu a dodávají mu tak punc originality. Celá akce se tak odehrává uprostřed starodávné pevnosti, přičemž obě dvě hlavní scény jsou umístěny na hlavním náměstí a přilehlé ulice slouží jako prostor pro ostatní služby, mezi nimiž nechybí desítky stánků s občerstvením (doporučujeme širokou nabídku vegetariánských a veganských pokrmů), 4 velkokapacitní pivní stany s nabídkou až pěti druhů pěnivého moku a přilehlé bary s širokým sortimentem alko a nealko nápojů.
Členitý areál Pevnosti nabízí také řadu míst pro oddych od hudebního lomozu. Hlavním centrem je v tomto směru chill-out zóna nazývaná „Zelená louka“, která je vzdálena pouhé dvě minuty chůze od obou pódií a nabízí vítané místo pro relaxaci a odpočinek od festivalového ruchu. Kromě toho zde návštěvníci naleznou také gigantický „Metal Market“ s více než 60-ti prodejnami a také stále více populární „Horror Cinema stan“, který nabízí celodenní projekci těch nejkrvavějších „béčkových“ hororů filmové historie.
Pro fanoušky, kteří stojí o čelní pohled z výšky na obě pódia, slouží „Přírodní tribuna“. Tento přírodní val je umístěn napříč celým areálem a kromě jedinečného výhledu nabízí také omezenou kapacitu míst k sezení a vlastní zvukové vykrytí.

Svých každoročních zlepšení doznává také hlavní festivalový kemp, vzdálený zhruba 300m od areálu. Kromě velkokapacitních sprch, kavárny, pekárny a pivního stanu, nebudou chybět ani 4 moduly tzv. „VIP campu“, který nabídne stanování v nepřetržitě hlídaném sektoru a s řadou dalších služeb, mezi nimiž nechybí vlastní WC, možnost úschovny, 3 denní vstupenka na přírodní tribunu, poukaz na sprchu a další bonusy.
Pro motoristy je důležitá informace o velkokapacitním hlídaném parkovišti, které bude zřízeno u řeky při vjezdu do Josefova.

Areál se návštěvníkům otevře již ve středu 10. srpna v 15:00h a následovat bude warm-up party za účasti zhruba osmi kapel, které se představí na hlavní scéně.

Bližší informace o předprodeji vstupenek, potvrzených kapelách, campingu, ubytování a dalších důležitých věcech naleznete na oficiálních webových stránkách www.brutalassault.cz.

Vstupenky na BRUTAL ASSAULT 2011 koupíte přímo ZDE!

Související odkazy:
www.brutalassault.cz
www.myspace.com/brutalassaultcz
www.facebook.com/brutalassaultfest
www.youtube.com/brutalassaultfest

Top