SHAPESHIFTER v říjnu rozduní MeetFactory!

MeetFactory a Festonda Production uvádějí  SHAPESHIFTER live

SHAPESHIFTER - UK/EUROPEAN TOUR ŘÍJEN 2010

Novozélandská kapela Shapeshifter se poprvé představí v České republice v rámci své evropské tour s novou deskou The System Is A Vampire. Koncert, který společně uvádějí MeetFactory a Festonda Production, proběhne v pondělí 18. října od 19.30 hodin v MeetFactory.

SHAPESHIFTER

Často se o nich hovoří jako o novém hudebním fenoménu - unikátní směs heavy soulu a drum’n’bassu kapely Shapeshifter je stejně drsná a impozantní jako krajina jejich rodného Nového Zélandu. Průlomová živá show Shapeshifter vás zaručeně srazí na nohy jako hráč rugby na dnb misi. 
Během posledních deseti let tato pětičlenná parta od protinožců zcela přepsala pravidla taneční scény - jejich tři po sobě jdoucí alba se umístila na první příčce nezávislých hitparád, stali se hlavními hvězdami všech velkých festivalů v regionu a byli vyhlášeni nejlepším živým počinem Nového Zélandu. Spolupracovali s Joem Dukiem z dub/reggae kapely Fat Freddy's Drop a s Christchurch Symphony Orchestra, předskakovali rockerům z Tool na jejich turné a sesbírali tři ocenění na NZ BNET Music Awards za nejlepší album, píseň roku a nejlepší koncertní vystoupení.
Počátkem letošního roku kapela podepsala smlouvu se světoznámým D+B labelem Hospital Records se svým trackem 'Twin Galaxies' v remixu jejich krajanů The Upbeats, který se objevil na masivní kompilaci 'Sick Music 2'. V návaznosti na tento úspěch Shapeshifter s potěšením oznamují podepsání smlouvy s Hospital Records na vydání svého nového alba The System Is A Vampire, které by se mělo objevit spolu s limitovanou edicí remixového EP v říjnu 2010.
V souvislosti s vydáním nové desky se Shapeshifter vydává na 24-hodinovou misi k našim poněkud chladnějším břehům a vyráží na rozsáhlé turné po Evropě a Velké Británii s plnou podporou Hospital Records a agentury Coda. Představí se tak na několika akcích 'Hospitality' v Birminghamu, Oxfordu a Nottinghamu, v pátek 29. října pak vystoupí coby hlavní hvězda v Londýně na koncertě v Shepherds Bush Empire.
Vidět je můžete i na dalších zastávkách jejich turné: SHAPESHIFTER - UK/EUROPEAN TOUR ŘÍJEN 2010:
15 Hospitality v Rescue Rooms/Stealth, Nottingham
16 Hospitality v Institue, Birmingham
18 MeetFactory, Praha
20 MMC, Bratislava
21 Rotown, Rotterdam
23 Paradiso, Amsterdam
25 Whelans, Dublin
26 Tuesday Club, Sheffield
27 Bongos, Edinburgh
29 Shepherds Bush Empire, London
30 Hospitality at Regal, Oxford

"Shapeshifter jsou jednoznačně nejžhavější parta z Aotearoa (maorské jméno Nového Zélandu)"  DRUM&BASS ARENA

Další informace:
http://weareshapeshifter.com/
http://www.shapeshifter.co.nz/
http://www.myspace.com/shapeshifterlive

Support:
ALEF ZERO
Kapela postavená na živých muzikantech s taneční, punkovou, rockovou i jazzovou zkušeností. Stylově lze jejich hudbu zařadit mezi lámané beaty jako je drum and bass či breakbeat. Jednotlivé tracky však nejsou postaveny čistě tanečně, skupina ALEF ZERO klade důraz na živé nástroje a muzikanty s nimi spojené, takže nečekejte hodinový DJ set… Nechuť členů kapely uzavřít se v jednom jednoduše definovatelném stylu dala tedy vzniknout osobité taneční hudbě s prvky jiných stylů (jazz, punk, rock) a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje pořádný nářez.
Kapela se začala formovat na jaře r. 2004. Úspěšný premiérový koncert proběhl v listopadu 2004 v klubu Žlutý pes v Pardubicích, v Praze v únoru 2005 v klubu Roxy. Členové skupiny mají velké zkušenosti s živým hraním v klubech po celé České republice i na většině festivalů (Jelení Příkop, Go Planet Roxy, Creamfields, Summer Of Love, Zámostí, Rock For People, atd.), hudebníci tvořící dechovou sekci hrají ve swingových a jazzových projektech.
Další informace & booking: jana@festondaproduction.cz

Volnej průběh
Je zvukový azyl, který pěti zkušeným Djs a všem podobně naladěným hudebním fanouškům pomáhá uvěřit, že drum’n’ bass je stále schopný se vyvíjet, že většina nemusí mít pravdu. Není čas na mainstream, když se toho na okraji žánru děje tolik zajímavého. Autonomic, deep, minimal, drum funk jsou přesně ty odnože dnb, které VP sleduje a posílá dál. Pětici tvoří Stanzim,Touchwood, Rade, AHZ, Nitrous.

Vstupenky na koncert SHAPESHIFTER LIVE EUROPE TOUR 2010 kopíte přímo ZDE!

MeetFactory
Ke Sklárně 15, Praha 5 – Smíchov
www.meetfactory.cz
MeetFactory je podporována grantem hl. m. Prahy.

www.festondaproduction.cz
www.weareshapeshifter.com
www.shapeshifter.co.nz

Top