Detail info
Close

Sportovní hala Královka

Sportovní hala Královka

Adresa: Nad Královskou oborou 51, Praha 7-Bubeneč Navigovat

Vstupenky

pátek
26
dub. 2024
17:30

Popis

Sportovní hala Královka je víceúčelová hala na Letné na Praze 7, poblíž stadionu Sparty. Pořádají se zde sportovní i kulturní akce. Kapacita je 1300 míst, s vysunutím výsuvných tribun pojme až 2500 lidí, na sezení 2192 z nich. Je možné zde hrát basketbal, badminton a florbal. Součástí komplexu je také menší tréninková hala pro 200 diváků a konferenční místnost pro 12 lidí.

Je domácí halou pro ženský basketbalový tým ZVVZ USK Praha (od roku 2014) a VŠ Praha.

Hala v ulici Pod Královskou oborou byla postavena v roce 1965. Autoři A. Bořkovec a V. Ježek zvolili zajímavý konstrukční prvek v podobě střechy zavěšené na lanech. Nevýhodou tohoto přístupu bylo relativně brzké potrhání střešní izolace, což způsobovalo kapání vody ze stropu na palubovku při ligových utkáních od poloviny sedmdesátých let. V letech 1985 až 1990 proběhla první výrazná rekonstrukce, při níž byla přistavěna druhá hala, změněna konstrukce střechy a přesunuta poloha vstupu. Autorem této rekonstrukce byl Cyril Mandel. Další menší rekonstrukcí prošla hala v roce 2004 a poslední následně v roce 2014.
V roce 2010 tuto halu odkoupilo hlavní město Praha. O rok později ji město pronajalo na 20 let sdružení Sportovní areál Praha.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Sportovní hala Královka
picture Sportovní hala Královka
picture Sportovní hala Královka

Na mapě

google maps
Top