Detail info
Close

Advent na dvoře Krále Slunce Ludvíka XIV.

Advent na dvoře Krále Slunce Ludvíka XIV.

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Adventní a sváteční čas na dvoře Krále Slunce Ludvíka XIV. je mimořádný předvánoční projekt, který nabízí netradiční setkání s hudbou, jež vznikla a byla provozována za vlády jedné z nejvýznamnějších osobností nejen francouzské historie krále Ludvíka XIV z rodu Bourbonů, který Francii vládl v druhé polovině 17. a na počátku 18. století. Tato doba se stala „zlatým věkem“ kultury, neboť sám Ludvík byl velkým milovníkem hudby a baletu a podporoval i literaturu a výtvarná umění. Jeho dvorním hudebním skladatelem byl Jean-Baptist Lully, do světové hudební literatury se však zapsali i F. Couperin, G.G.Nivers nebo J. Boyvin, kteří komponovali hudbu, která byla prováděna při různých svátečních příležitostech včetně adventu a Vánoc. 

Program:
Francois Couperin (1668-1733): Lauda Sion salvatorem, Victoria Christo resurgenti
Guillaume-Gabriel Nivers (1632-1714): A solis ortus sardine, O sacrementum, Ave maris stella, Jesu nostra redemptio, Domine ante te, Beata es Maria, O lux beata Trinitas, Alta profunditas
Jacques Boyvin (1649-1706): Grand Plein jeu, Prelude, Recit de Cromhorne

Skladby těchto francouzských skladatelů zazní v interpretaci nadějných mladých pěvkyň – Radky Dolečkové, Jolany Slavíkové, Veroniky Šlégrové a Magdaleny Vaňkové, které působí na Pražské konzervatoři, za doprovodu vynikajícího varhaníka, klavíristy a dirigenta Tomáše Hály.
Radka Dolečková, Jolana Slavíková, Veronika Šlégrová a Magdalena Vaňková – zpěv
Tomáš Hála – varhany

Info pro ZTP/P

Více informací na www.equinars.cz/koncerty  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Advent na dvoře Krále Slunce Ludvíka XIV.
Top