Detail info
Close

Bohemian Like You: The xx (UK) + support

Bohemian Like You: The xx (UK) + support

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Prudce stoupající dream-pop The xx v listopadu v Praze!
Jeden z letošních velkých objevů indie scény, teprve 20-letí londýnští The xx vydali jen letos v srpnu svůj dlouhohrající debut, jejich start je ovšem raketový. Deska nazvaná jednoduše xx se suverénně zabydlela v Top 40, kapela s nadšenými ohlasy absolvovala letní festivaly a aktuálně se chystá na rychle se vyprodávající podzimní turné. V rámci něj zahraje i v Praze společně se slovenskými Dope Aviators.
Zpěvačka Romy Madley Croft a basák Oliver Smith se poprvé setkali už ve školce, ovšem kapela se dala dohromady až v roce 2005. To se duo na londýnské škole Elliot, z níž vzešli mj. Hot Chip, Four Tet nebo Burial, setkalo s kytaristkou Bariou Qureshi a beaty ovládajícím Jamiem Smithem. Letos v dubnu vydali první singl Crystalized, v srpnu pak následovalo vlastními silami produkované album xx, nahrána netradičně v kancelářích vydavatelství XL. Na ní se hlasy Romy a Olivera za doprovodu na dřeň obnažených melancholických písniček proplétají – ale neprotínají – v pochmurných monolozích o lásce, sexu a samotě. The xx se ve své hudbě otevřené přiznávají ke kytarovým 80’s aniž by sklouzla k retru, slyšet ovšem i další inspirace. Vliv soulu a americké r’n’b se v minimalistických kompozicích střídá s elektro-popem a basem nasáklým dubstepem. Podivuhodně vyzrálý debut plný nenápadných hitů se tak jen tak neoposlouchá a hřeje při cestě zachmuřeným, odosobněným velkoměstem. Tuto atmosféru dokonale zachycují i jejich živé koncerty. Aby toho nebylo málo, společně s The xx vystoupí nadějné trio v Praze žijících Slováků, shoegaze popoví Dope Aviators.
Večer je součástí klubové série Bohemian Like You, která za dva roky své existence přivezla pražskému indie publiku například koncerty Why?, Crystal Antlers, Health nebo The Black Lips.
www.myspace.com/thexx
www.myspace.com/bohemianlikeyounight

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top