Detail info
Close

MOTÖRHEAD

MOTÖRHEAD

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Na brněnském velodromu zahrají 4. července na unikátním koncertě legendy domácí metalové scény – Tublatanka, Arakain a Aleš Brichta společně s ikonou všech pravověrných rockerů – britskými Motörhead. Jejich hlasitý, rychlý a nekompromisní styl byl jedním z průkopnických žánrů tvrdého rocku 70´ let, který ovlivnil tisíce kapel. Položili základy speed a thrash metalu a na rozdíl od mnoha svých vrstevníků pokračují s hraním a živým vystupováním dodnes. O tom, že jejich pojetí heavy metalu nepatří do starého železa, svědčí i nadšené přijetí aktuální desky Motörizer napříč hudebním tiskem.
Motörhead založil v roce 1975 bývalý bedňák Jimiho Hendrixe - baskytarista a zpěvák Lemmy (nar. jako Ian Fraiser Kilmister; 24. 12. 1945). Kapelu pojmenoval podle slangového výrazu pro uživatele amfetaminu. Životním krédem Lemmyho Kilmistera je věta: "Nechci se dožít sto šesti a být k smrti unuděný. Svůj životní styl však nedoporučuji, protože by to hodně lidí určitě zabilo." Lemmy se v posledních letech angažuje v prosazování legalizace heroinu, protože ta by podle něj vzala vítr z plachet drogovým dealerům a z mladých lidí by se tak přestali stávat kriminálníci. Lemmyho fanoušci sepsali petici a chtějí, aby britská královna udělila zpěvákovi Motörhead rytířský řád. Přestože Lemmy Kilmister píše pro Motörhead většinou rychlé a úderné písně, je mimo jiné autorsky podepsán i pod největší baladické hity Ozzyho Osbournea See You on the Other Side a Mama, I´m Coming Home.
Klasický heavy metal zažívá i díky pořadům jako je Comeback na TV Nova s metalistou Ozzákem v hlavní roli, renesanci a MOTÖRHEAD FEST je výjimečná příležitost slyšet na živo skladby, které patří k základní výbavě každého fandy těžkého kovu bez ohledu na věk a pohlaví.
Pořádá: WTF Entertainment s.r.o. www.wtfcz.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top