Detail info
Close

TREVOR WATTS & VERYAN WESTON DUO - JMW 2009

JAZZ MEETS WORLD
TREVOR WATTS & VERYAN WESTON DUO - JMW 2009

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Trevor Watts - altsaxofon, sopránsaxofon
Veryan Weston - piano
Parketou altsaxofonisty a sopránsaxofonisty Trevora Charlesa Wattse je volná jazzová improvizace. Watts je do značné míry samouk. Ačkoliv byl Watts od počátku silně spojován s avantgardou, je všestranným hudebníkem, který se pouštěl do nejrůznějších hudebních oblastí, od přímočaře jazzového kontextu po rock ‘n blues. Jeho vlastní projekty se čím dál tím víc zaměřovaly na vzájemný průnik jazzu a africké hudby, což platilo zejména pro soubor Moiré Music, který vedl od roku 1982, a to v nejrůznějších obměnách, sahajících od velkých souborů s několika bubeníky až po intimnější triová uskupení. Nahrávky ve volnějším stylu vznikaly v posledních letech příležitostně, za zmínku stojí například CD 6 Dialogues, duetové album s Veryanem Westonem (klavíristou z ranější produkce Moiré Music). Sólové album World Sonic se objevilo v edičním plánu vydavatelství Hi4Head Records v roce 2005.
Veryan Weston zahájil kariéru jazzového pianisty v Londýně roku 1972. Psal také filmovou hudbu; značný význam mělo i jeho dlouholeté přátelství s kolegou Lolem Coxhillem, s nímž vytvořil hudbu pro film Caravaggio režiséra Dereka Jarmana (1985). V osmdesátých a devadesátých letech byl činný na mezinárodní scéně, a to v kvartetu Eddieho Prévosta a ve skupině Moiré Music Trevora Wattse. Ze spolupráce s Philem Mintonem vzešla dueta Ways, následovala další dua, například s Jonem Rosem, Caroline Kraabelovou, Hughem Metcalfem.
Duo v Praze vystoupí v rámci koncertní série Jazz meets World 2009.
www.jmw.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top