Detail info
Close

STIMUL festival - KTL (USA/AT)

STIMUL festival - KTL (USA/AT)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Extrémní poloha letošního festivalu STIMUL je směřována do večera, kdy vystoupí v současnosti jedna z nejobdivovanějších postav současné hlukové a metalové hudby - Stephen O´Malley z drone metalových Sunn O))). Společně s Peterem Rehbergem (Pita) poprvé představí v Česku projekt KTL. Sekundovat jim bude improvizačně-noise-jazzové uskupení Gastrula z Polska.
Projekt KTL sdružuje dvě význačné postavy extrémních hudebních forem, v nichž dominuje intenzita zvuku. Spojil se v něm kytarista Stephen O´Malley z drone metalových Sunn O))) nebo doom metalových Khanate s rakouským hlukovým elektronikem Peterem Rehbergem, kterého můžeme znát pod uměleckým jménem PITA jako hlavu vydavatelství Editions Mego. Kombinace extrémní počítačové hudby blízké noisu a kytarového black metalu, založeného na dlouhých tónech a zpětných vazbách, je podstatně subtilnějšího rázu, než jsme zvyklí z ostatních O´Malleyho spoluprací a více se zaměřuje na zvukový detail. Intenzivní zvukové orgie a temná metalová atmosféra blízká Sunn O))) se však mnohem jasněji projevuje během živých vystoupení. Stejně suverénně se cítí i v poměrně poklidných pasážích hraničících s dark ambientem.
Gastrula (PL) Nový hudební projekt vytvořený polským kytaristou a elektronikem Robertem Piotrowiczem navazuje na předchozí tvorbu jeho skupiny Stuckconceiling, kde se tento umělec naposledy realizoval v triu s perkusistou Kacperem Jaskiewiczem a saxofonistkou a laptopistkou Annou Zaradny. Po deseti letech se hudebníci opět dali dohromady a vytvořili jedinečnou hudební směs z prvků free jazzu, post metalu a minimalistického transu. Explozivní a agresivní jazzmetalový materiál je stejně tak ostrý a repetitivně výrazný jako plný abstraktních dronů a elektronických ploch. Bez přehánění lze tvrdit, že se jedná o nejoriginálnější polský projekt současnosti.
Odkazy: www.stimul-festival.cz  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top