Detail info
Close

STIMUL festival - MOGWAI

STIMUL festival - MOGWAI

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Skotští Mogwai, kteří patří mezi nejdůležitější představitele post-rocku na světě, zahrají v sobotu 15. listopadu poprvé v Praze. V Divadle Archa vystoupí skupina v rámci turné k novému albu The Hawk is Howling. Na koncertě dojde také k jedinečnému spojení s dalšími skvělými hudebníky. Netradiční hudbu přinese projekt elektronika s post-rockovými kořeny Kierana Hebdena (známého spíše pod jménem Four Tet) s bubeníkem Milese Davise Stevem Reidem.
Mogwai (SCO) Pětičlenná skotská formace si svůj status nejvlivnější skupiny svého druhu vysloužila především schopností jedinečně kombinovat melodické riffy, chytrou rytmiku, pekelné kytarové stěny a nebeský ambientní klid do uhrančivých, silně emocionálních kompozic. Skupina okolo kytaristy Stuarta Braithwaita, která vznikla roku 1995, se ale těší zejména pověsti výtečné koncertní kapely. Kromě inveční práce se zvukem nástrojů naživo ohromí především mohutností navrstvených kytarových stěn, které neznají žádné limity. Hudba Mogwai je inteligentní, svobodná a přece se nebere smrtelně vážně: vane si kam chce. I to dělá z Mogwai jednu z nejvýraznějších kapel kytarového post-rocku na světě.
www.mogwai.co.uk www.myspace.com/mogwai
Kieran Hebden aka Four Tet/Steve Reid (UK/US) Málokdy se vidí tak plodné a nadstylové spojení dvou mimořádných individualit. Kieran Hebden, známý spíše pod přezdívkou Four Tet, je ve svých osmadvaceti letech už celou jednu dekádu čelným představitelem progresivní elektronické scény i jedním z nejvyhledávanějších remixérů své doby. V duu s významným americkým bubeníkem Stevem Reidem se již třetím rokem - za mimořádné pozornosti publika i kritiky - věnuje originální a atraktivní formě volné improvizace. www.kieranhebdenandstevereid.com www.myspace.com/fourtetkieranhebden

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top