Detail info
Close

Zahajovací dostihový den - Italský den

Zahajovací dostihový den - Italský den

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Tradiční termín 8. května odstartuje letošní pardubickou dostihovou sezónu. První dostihové odpoledne bude ve znamení Pernštejnů, k nimž se vztahují názvy některých dostihů a také si chvílemi budeme připadat jako v Itálii.
Hlavním bodem programu je Cena Vojtěcha z Pernštejna - Úvodní cross country města Pardubice na 4500 metrů. Dostih bude přípravou na první kvalifikaci, která je naplánována na poslední květnovou sobotu. Na startovní listině dostihu je deset koní a jezdců. Favority budou loňští „velcí“ vítězové, NIKAS(ž.Andrés) získal na podzim pro sebe Cenu Labe, RONINO(žk.Odložil) Cenu Vltavy a klisna GODEA(ž.Stromský) na závěr sezóny zvítězila ve Velké slušovické steeplechase, kde ve finiši udolala vysoce favorizovaného Klause. První dva jmenovaní mají s pardubickou dráhou bohaté zkušenosti, GODEA zde loni vyhrála menší dostih. K favoritům musíme řadit také valacha CHARLEY(ž.Váňa Josef, ml.), který již letos zvítězil v italském Grossetu, s pardubickou dráhou ale nemá téměř žádné zkušenosti. Šanci na úspěch mají i další, WYONA(ž.Kašný) byla loni v Pardubicích druhá v Závěrečné steeplechase, KYSHANTY(Velek) třetí v Ceně Vltavy a také zkušený a velice dobrý CIM(ž.Myška). Překvapit pak může i některý z ostatních, pole startujících doplňují UNIVERSE OF GRACIE(ž.Faltejsek), HIPO JAPE(ž.Kousek) a LUXUS(ž.Korpas). Několik známých překážkářů uvidíme i v rámcových dostizích, zajímavými debutanty jsou ještě loni příslušníci rovinové špičky starších koní TARO a MALQ, oba v přípravě trenéra Josefa Váňi.

Na programu úterního odpoledne je celkem devět překážkových dostihů. Vstup od 9:00, první dostih bude odstartován ve 13.00 hodin, hlavní je naplánován na 16.30 hodin.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top