Detail info
Close

Lúčnica - Slovenský triptych

Lúčnica - Slovenský triptych

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Umelecký soubor Lúčnica
Program: Slovenský triptych

  Umelecký soubor Lúčnica představuje jeden z vrcholů znázornění slovenského folklóru. Soubor vznikl v roce 1948 a od počátku své existence čerpá z rozmanitosti slovenských lidových tanců, písní, hudby a krojů, které obdivovali diváci ve více jak 60 zemích celého světa. Umělecký soubor Lúčnica je velmi úspešným reprezentantem Slovenska v zahraničí. Jen od roku 2000 Lúčnica hrála například v Kanadě, v Macau, Egyptě, Taliansku, Francii, na Taiwaně nebo v slávné londýnské The Royal Opera House – Covent Garden. V minulém roce se představila publiku v zemích jihovýchodní Asie a v Austrálii.
Krásne mladé tanečnice a tanečníci vynikají skvělou technikou a mimořádným nasazením. Jejich výkony podtrhuje strhujcí hudební doprovod orchestru Zlaté husle pod vedením Martina Sleziaka.
  Program Slovenský triptych se inspiruje tradiční kulturou v třech základných životních sférách minulosti: pastevectví, řemeslnictví a rolnictví. Každá má trochu odlišný styl. Kde pastevectví se svým specifickým způsobem života se váže více na oblasti pohoří, rolnictví se přirozeně usadilo na úrodných pláních – v našem programu zejména východní Slovensko. Řemeslnictví, které charakterizovalo střední vrstvu, se šířilo z měst celého Slovenska, v našem programu zejména míst západního Slovenska. Tyto osobitosti i společné znaky kulturních projevů prezentuje i náš program Slovenský triptych.
  Nenechejte si ujít skvělé vystoupení mladých tanečníků, inspirované lidovou tradicí s vysokým uměleckým nábojem!

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top