Detail info
Close

NATALIA OSIPOVA - Force of Nature

NATALIA OSIPOVA - Force of Nature

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Baletní superstar NATALIA OSIPOVA vystoupí v Praze!

První sólistka londýnského Královského Baletu, Natalia Osipova, vystoupí poprvé v Praze. Po úspěšném uvedení jejího sólového projektu Force of Nature na zámku v Kroměříži navštíví nejuznávanější primabalerína současnosti Českou republiku letos podruhé. Představení se uskuteční 14. prosince 2022 v Kongresovém centru Praha.

Celosvětově uznávaná Natalia Osipova, jedna z největších baletek své generace, vystoupí v představení plném sól a duetů, které nemají konkurenci pro svou virtuozitu a krásu – od klasických děl až po brilantní nové choreografie. Jejími partnery budou hvězdy Royal Ballet London a hvězdy divadla Rambert London, včetně jejího partnera, amerického tanečníka a choreografa Jasona Kittelbergera, a to jak na jevišti, tak i mimo něj.

„jako blesk z taneční nebe“
The Times

Natalia Osipova je jednou z nejuznávanějších tanečnic moderní doby, která je po celém světě známá pro svou jedinečnou kombinaci plynulé techniky dynamických a hluboce charismatických emocionálních interpretací v klasickém i současném tanci.
Mnoha cenami ověnčená umělkyně je oslavována nejen pro svou dokonalost v radikálním, novém, tanečním dramatu, ale i pro své interpretace velkých rolí klasického baletu. Rovněž je všeobecně považována za jednu z nejpozoruhodnějších baletek své generace.

„skutečně úžasná, nadpřirozená tour de force“
The Guardian

V roce 2013 se Osipova připojila ke Královskému baletu jako první sólistka poté, co v předchozí sezóně hostovala jako Odette/Odile (Labutí jezero), kde se objevila spolu s Carlosem Acostou. Mezi její role patří Giselle, ve které debutovala a všechny ohromila, dále Kitri (Don Quijote), Sugar Plum Fairy (Louskáček), Princezna Aurora (Šípková Růženka), Lise (La Fille mal gardée), Titania (Sen), Marguerite (Marguerite a Armand), Julie, Tatiana (Onegin), Manon, Sylvia, Mary Vetsera (Mayerling), Natalia Petrovna (Měsíc v Country), Anastasia, Gamzatti a Nikiya (La Bayadère) a role ve filmech Rhapsody, Serenade, Raymonda Act III, DGV: Danse à grande vitesse a Čajkovskij Pas de Deux. Vytvořila řadu rolí – mimo jiné v Ženě s vodou, Strapless, Woolf Works, Tetractys, Connectome, Meduse a dílech Possokhova a Ratmanského.
Pravidelně vystupuje jako hostující umělkyně po celém světě, včetně La Scaly a ABT v New Yorku, abychom jmenovali alespoň dva. Od roku 2016 divadlo Sadlers Wells objednalo dvě zájezdové inscenace speciálně pro Natalii - „Natalia Osipova“ (2016) a „Pure Dance (2018), ve kterých se objevila v řadě klasických i současných skladeb, z nichž některé byly objednány, a v choreografii, podle ní od nejslavnějších choreografů, od Alexeje Ratmanského, Akrama Khana, Sidi Larbi Cherkaoui až po Arthura Pitu a Ivána Péreze a mnoha dalších, vystupuje po boku dlouholetého partnera Davida Hallberga i jejího snoubence, současného tanečníka a choreografa Jasona Kittelbergera.

Osipova je držitelkou mnoha ocenění, např. Zlaté masky za výkony ve filmech In the Upper Room (2008) a La Sylphide (2009), Critics' Circle National Dance Awards (Nejlepší tanečnice, 2007, 2010 a 2014), Positano Dance Awards (Nejlepší tanečnice, 2008 a 2011) a Benois de la Danse Award (Nejlepší tanečnice, 2008).
Od roku 2018 Natalia produkovala a prezentovala dvě své vlastní show - „Mother“ (choreograf Arthur Pita), prezentovaná v Southbank Center London (2018), a „Carmen“ (choreograf Didy Veldman). Ta bude uvedena v Southbank Center London v květnu 2022.
V roce 2019 Osipová hrála v dokumentárním filmu Force of Nature, který poskytl jedinečný pohled do pracovního života jednoho z největších světových umělců, a v roce 2021 vytvořila vůbec první kolekci baletních NFT.

Natalia Osipova – Force od Nature
14. 12. 2022 Kongresové centrum Praha
Vstupenky v síti Ticketportal

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top