Detail info
Close

Mam´zelle Nitouche

Hudební divadlo Karlín
Mam´zelle Nitouche

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Slavná opereta Mamzelle Nitouche (česky "Slečna Netýkavka") vznikla před 130 lety, v roce 1883, jako posměšná parodie na tehdejší bombastickou operní tvorbu. Českým divákům dodnes nabízí výbornou hudbu a libreto, které v překladu a úpravě Oldřicha Nového vyniká nápaditým situačním i slovním humorem. „Mamzelka“ je nejznámější a rozhodně nejlepší operetou skladatele Florimonda Hervé. Dosáhla světového úspěchu a mnohokrát se hrála i v českých divadlech, Hudební divadlo Karlín nevyjímaje. Mnozí máme navíc ještě v paměti film / televizní inscenaci z roku 1977, kde roli Célestina (Floridora) ztvárnil Lubomír Lipský.

Příběh o klášterní chovance Denise a Célestinovi, učiteli zpěvu, klášterním varhaníkovi a zároveň operetním autorovi je vtipnou konfrontací tří rozdílných světů: kláštera, divadla a kasáren. Navíc je příběh vtipně „přesazen“ do doby a prostředí, které je všem notoricky známé z filmů o četnících ze Saint-Tropez! Režisér a choreograf inscenace Gustav Skála, dokázal již v roce 2008 vtisknout brněnskému nastudování, z něhož vycházíme a k němuž se v rámci rozvíjející se spolupráce s Městským divadlem Brno i hlásíme, neuvěřitelný náboj, proto věříme, že i nejnovější zpracování potěší nejen operetního diváka Hudebního divadla Karlín.

Více o muzikálech a operetách: www.musical-opereta.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top