Detail info
Close

BEDŘICH SMETANA - MÁ VLAST, Kyjov

KYJOVSKÁ VSTUPENKA
BEDŘICH SMETANA - MÁ VLAST, Kyjov

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

KYJOVSKÁ VSTUPENKA
PŘEHLED KULTURNÍHO DĚNÍ VE MĚSTĚ KYJOV

Bedřich Smetana "MÁ VLAST"
Vyšehrad, Vltava, Šárka
---
Z českých luhů a hájů, Tábor, Blaník

Filharmonie Bohuslava Martinů (celkem 59 hudebníků)
Dirigent Petr Chromčák

Cyklus šesti symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast je jedním z vrcholných vlasteneckých manifestů, spjatých ideou vlasti, národa a slávy. Programová skladba vyrůstá z českých mýtů a oslavuje českou minulost, krajinu i lid - a předpovídá slavnou budoucnosti českého národa.
Smetana začal komponovat první skladbu cyklu - Vyšehrad - koncem září 1874, kdy ještě nebyl zbaven sluchu úplně, avšak během října ztratil i jeho poslední zbytky. Skladbu dokončil 1. listopadu již jako úplně neslyšící, aniž by se ztráta sluchu, pro Smetanu skličující událost, nějak podepsala na jeho práci. Do konce roku 1874 ještě zkomponoval Vltavu, další dvě básně napsal následující rok.
Dnes, po více než jednom století, je nám ctí oslavit 135. výročí premiéry těchto nesmrtelných symfonických skladeb. Proto díky příslovečnému elánu muzikantské poctivosti a nasazení Filharmonie Bohuslava Martinů ze Zlína budou posluchači v kyjovském Domě kultury 17. září 2017 poslouchat jednu z výjimečných a inspirujících interpretací tohoto symbolu české hudby. Cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast je atraktivním exportním artiklem české hudby. 

Vstupenky můžete zakoupit též on-line a ihned vytisknout - HOMEtickets!!

možná Vás bude zajímat:
PROGRAM KINA PANORAMA, KYJOV

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top