Detail info
Close

Lety - 1942

Lety - 1942

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Pod záštitou Karla Schwarzenbergera

Evropské centrum romské hudby v Praze ve spolupráci se slovenskou režisérkou Danou Račkovou přináší hudebně-divadelní inscenaci Lety – 1942. Inscenace pojednává o osudech obětí českého koncentračního tábora v Letech u Písku, jenž byl nazýván „Cikánským táborem“. Byl určen pro „cikány, cikánské míšence a cikánským způsobem kočující osoby“. Přestože problematika tábora u Letů je hodně medializována, nikde nelze nalézt podrobnější popis událostí, které se v táboře odehrály. Nejrozsáhlejší dílo, pojednávající o osudu tohoto tábora a jeho obětí, je soubor výpovědí přeživších vězňů a jejich rodin Tíživé mlčení Paula Polanského, z něhož scénář této inscenace vychází. 

Projekt Lety - 1942 je tichým položením pomyslného věnce na hudební pomník, který díky sluchu diváků vytváří. Spojení divadla, smutečního obřadu, romské hudby, sborového zpěvu, výtvarné zkratky, výpovědí lidí, jež tábor přežili… To vše tvoří scénický tvar jako projev úcty k historii, k lidem a k jejich tragickým osudům.

Vzpomínáme…

Czech-Slovak-German-French project, which combines an original European history, art and humanity. The whole production is accompanied by live music (composer: J. Korman). On the project takes his part an American author and activist working for the rights of the Roma people Paul Polansky.
Musical performance Lety – 1942 represents modern connection among enlightenment, art and humanity. Connection of theatre, funeral ceremony, Romany music, choral singing, Romany poetry, statements of people, who survived… All this creates the scene, as a sing of deviation for people and their tragic destiny. The performance does not want to be a historical lecture, it is rather silent laying of wreath on musical memorial, which has been created thank to hearing of the viewers.
We remember…

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top