Detail info
Close

Jezdci (L. Vágnerová &Co.) & SuperNaturals (ME-SA)

Jezdci (L. Vágnerová &Co.) & SuperNaturals (ME-SA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Jezdci

Koncept a choreografie: Lenka Vagnerová
Účinkují: Tereza Voříšková, Andrea Opavská, Ladislav Cmorej/Štěpán Pechar, Tomáš Červinka, Radoslav Piovarči
Hudba: Ivan Archer

Taneční inscenace roku 2013
Nominace na tanečníka roku 2013- Andrea Opavská a Tomáš Červinka
Nominace za světelný design – Michal Kříž

Ptáci jako tiší pozorovatelé příběhů na zemi jsou vyjímeční, jejich svět se rozprostírá v jiné rovině. Vždy byli součástí mytologie, víry i duchovního bohatství lidí. Jsou to opravdoví „Jezdci“ ve smyslu volného a svobodného pohybu na naší planetě. Nebo jsme „Jezdci“ my lidé, kteří dokážeme během hodin nenávratně zníčit vše kolem nás? Inspirace světem ptáků je nekonečná a jejich říše hodná obdivu.
 
Projekt Jezdci rozkrývá téma tolerance, schopnosti člověka existovat v symbióze s ostatními živými organismy na naší planetě. Respektovat říši všech bytostí, vážit si jedinečnosti druhů a snažit se o jejich zachování.
„Specifická pohybová kvalita jednotlivých částí, dynamika a síla pohybu skupiny, hledání fyzických hranic vlastního těla, preciznost detailů a souhra s hudbou jsou pro mne základem k vytvoření obrazů nesoucích téma představení.“ Lenka Vagnerová

SuperNaturals

Koncept, choreografie a interpretace: Martina Hajdyla Lacová a Stano Dobák
Light design: Stano Dobák
Pohybová a režijní spolupráce: Peter Šavel
Produkce: ME-SA o.s. – Karolína Hejnová
Za podpory: MHMP, MKČR, Nadace život umělce

Dva úplně obyčejní smrtelníci se rozhodnou stát superhrdiny. Může jejich soužití zůstat nadále tak super? Jedinečnost charakterů ve víru změny, záchrany, přetvářky a snahy hrát si na něco, co v žádném případě nejsem. Fyzické uchopení okamžiků fiktivní nadlidské síly. Heroismus v podobě normálních smrtelníků, kteří musí občas tasit tajné zbraně.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top