Detail info
Close

Rodin - Eifman Ballet

NÁRODNÍ DIVADLO
Rodin - Eifman Ballet

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Eifman ballet of St. Petersburg. www.eifmanballet.com

Rodin - Eifman Ballet

Choreografie a režie: Boris Eifman
Hudba: Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Jules Massenet
Scéna: Zinovij Margolin
Kostýmy: Olga Šaišmelašvili
Světla: Gleb Filštinskij, Boris Eifman

Námětem Eifmanova nového baletu Rodin je životní osud a umělecká tvorba velikých sochařů - Augusta Rodina a jeho milované žákyně, důvěrné přítelkyně a múzy Camille Claudel.

Eifmanův balet Rodin je impozantní uměleckou výpovědí o tragickém životním údělu géniů. Eifman dokázal prostřednictvím unikátního jazyka moderního psychologického baletu předvést nové pojetí světa lidských vášní, fenoménu, který ve svých dílech mistrovsky zpracovali Rodin a Claudel. Výsledkem je úchvatné taneční představení o neuchopitelném mystériu tvůrčího procesu.

Tisk o Eifmanových baletních inscenacích:

Boris Eifman je bezesporu nejzajímavější moderní ruský choreograf. Je mu vlastní jak osobní magnetismus, tak neustálá touha po hledání nového. (Le Figaro)
Boris Eifman je fenomén. Je to choreograf, kterého cyničtí a nesmiřitelní kritici s oblibou nenávidí, zatímco publikum ho zahrnuje obdivem. (Paula Citron, The Globe and Mail)
Ze všech baletních choreografů, kteří inscenují výpravné balety na nejvýznamnějších světových scénách, je ruský romantik Boris Eifman jako jediný v přímém kontaktu s 21. stoletím… Eifman překonává ducha doby. (Lewis Segal, Los Angeles Times)
Je mimo jakoukoliv pochybnost, že Boris Eifman je neuvěřitelný divadelní mág… Snad jediné, o čem bychom mohli spekulovat je, zda byl Eifman posledním velkým choreografem 20. století, nebo prvním v 21. století. (Clive Barnes, New York Post)

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Rodin - Eifman Ballet
picture Rodin - Eifman Ballet

Doporučené

Top