Detail info
Close

Radůza - koncert

Divadlo Kalich
Radůza - koncert

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Přední česká písničkářka Radůza chystá rok po vydání úspěšného řadového alba Gaia nový počin. Tentokrát si vybrala netradiční formu a spojila tak několik svých dovedností. Napsala knihu povídek tvořících souvislou dějovou linku a každou z nich doplnila písničkou. Vznikl tak jakýsi knižní muzikál.
„Přemýšlela jsem jak nový literárně hudební útvar nazvat a napadl mě název chansonetto, který spojuje šanson a romaneto a to, myslím, vystihuje formu nového projektu. Podnětem ke vzniku je pocit bezmoci nad vzrůstajícím násilím ve světě, nad nepoučitelností člověka a to právě v době sedmdesátého výročí konce 2. světové války.“ říká o své tvorbě písničkářka a spisovatelka.
Autorka popisuje příběh člověka, který v různých podobách prochází bitvami napříč staletími. Vyprávění začíná bitvou u Marathónu a snad proto jej nazvala Marathón - příběh běžce.
Před čtenářem-posluchačem se odvíjí lidský osud jako dlouhý běh, během něhož lidská bytost bojuje se svými slabostmi a touhami, ale především dochází k poznání. Dějová osa končí na přelomu let 1945/46 v Sudetech, kde vrcholí jeho humanistické a protiválečné vyznění. Projekt vychází k 70. výročí konce druhé světové války, jako připomenutí toho, jak bolestné jsou ztráty bez ohledu na to, na které straně bojové linie se nacházejí.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top