Detail info
Close

PASCHALIA OLOMUCENSIA – EVANGELIUM PODLE HOUSLÍ

PASCHALIA OLOMUCENSIA – EVANGELIUM PODLE HOUSLÍ

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Unikátní projekt PASCHALIA OLOMUCENSIA Vás provede postní a velikonoční dobou

Ve dnech 21. března až 21. dubna 2016 proběhne v Olomouci čtvrtý ročník paschálního cyklu Paschalia Olomucensia, který přiblíží duchovní a kulturní hodnoty Evropy a zároveň důstojně připomene nový státní svátek České republiky, jímž je Velký pátek. Projekt, za nímž stojí primátor statutárního města Olomouce Doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. a olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner, nabídne nejen unikátní čtyřiadvacetihodinové Čtení Bible, které se v Olomouci stává tradicí, ale i tematickou výstavu, promítání filmu Umučení Krista a hudební oratorium.

Čtvrtý ročník projektu Paschalia Olomucensia završuje v pondělí 11. dubna ojedinělé představení Evangelium podle houslí Pavla Helebranda.
Libreto čerpá z tradic velikonočních pašijových her a hudba je inspirována moravskými zvyky a tradicemi. Jde o stylově vrstevnaté oratorium pro sólo, sbory, herce, cimbálovou muziku, dechovou kapelu, dětskou hudeckou muziku, komorní smyčcový orchestr, varhany a bicí nástroje, celkově téměř 200 účinkujících.
Jsou mezi nimi Jiří Pavlica s Hradišťanem, pěvecký sbor Gymnázia v Olomouci-Hejčíně, Operní studio Národního divadla moravskoslezského (NDM), Komorní smyčcový a dechový orchestr a Proměny Prostějov. Paschalia Olomucensia provázejí postním a velikonočním obdobím v celém Olomouckém kraji. Projekt navazuje na historické a kulturní tradice hanáckého regionu, rozvíjí je, a přispívá k propojení historické kontinuity se současností.

www.paschaliaolomucensia.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture PASCHALIA OLOMUCENSIA – EVANGELIUM PODLE HOUSLÍ
Top