Detail info
Close

MARC RIBOT (USA)

MARC RIBOT (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Jeden z nejoriginálnějších hudebníků současnosti, kytarista Toma Waitse, spoluhráč Johna Zorna, Roberta Planta, Black Keys, Dianny Kral. Tentokrát s projektem Silent Movies.
Jen málokterý kytarista se může pyšnit tak pestrým životopisem jako Ribot. Seznam umělců, s nimiž hrál ve studiu či na podiu, by vydal na několik stránek a byli mezi nimi tak různorodé osobnosti jako básník Allen Ginsberg či funkové trio Medeski Martin & Wood. V hrubých rysech lze Ribotův hudební okruh rozdělit na tři kategorie: jazzovou avantgardu (John Zorn), Latinskou Ameriku (Vinicius Cantuaria, Sierra Maestra, Marisa Monte) a rockovou elitu (The Black Keys, Elton John/Leon Russell nebo Robert Plant a Alison Krauss: společné album Raising Sand, odměněné Grammy).
Nejhlouběji se zapsal do hudebních dějin díky spolupráci s Tomem Waitsem. Ribot se stal spolutvůrcem Waitsova zvuku na sérii alb počínaje Rain Dogs v roce 1985, už jen tím, že k Waitsově řízené kakofonii přidal další zvukovou vrstvu s drásavou kytarou či banjem. Ribotovým přínosem je schopnost prolomit vžité bariéry, nikoli technická virtuozita, což sám přiznal v rozhovoru pro Guitar Player. Jako hráč je levák, přeškolený na kytaru pro praváky: "Ten limitující faktor jsem nejsilněji vnímal, když jsem hrál s varhaníkem Jack McDuffem - a zjistil jsem, že asi sotva dokážu nahradit jeho dřívějšího kytaristu, George Bensona."
Ribot má v současné nabídce přes deset projektů - od koncertní filmové hudby přes punk, Johna Cage až k latinským fuzím. Co lze očekávat od jeho sólového koncertu? Mezi celkem 24 Ribotovými alby je 6 sólových nahrávek, všechny stylově různorodé. Kritika píše, že jeho sólová vystoupení jsou vždy nepředvídatelná, často založená na čisté improvizaci, ale vždy natolik vyhrocená, že napjatého posluchače vtáhnou do děje.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture MARC RIBOT (USA)
picture MARC RIBOT (USA)
picture MARC RIBOT (USA)
Top