Detail info
Close

Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá: ČEKÁNÍ NA MAGORA

Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá: ČEKÁNÍ NA MAGORA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

„komerční seladón a legendární písničkářka českého undergroundu – třeskuté propojení dvou světů na jednom podiu“

Známý český herec a komik Oldřich Kaiser objevil ve spojení s Dášou Vokatou svůj rockerský potenciál, oprášil housle a opřel se do kytary. Společné živelné duety prokládá hereckými gagy a improvizacemi a také recitací básní Ivana Martina Jirouse, básníka a vůdčí osobnosti českého undergroundu přezdívaného Magor – bývalého životního partnera Dáši Vokaté.
Dáša Vokatá, známá písničkářka a básnířka, je svým osudem spjatá s českým undergroundem. Po svém pobytu v komunách v 70. letech a podpisu Charty 77 byla vyhoštěna do Rakouska. Po roce 1989 se částečně vrací do Čech a žije požehnaný život s básníkem I. M. Jirousem, spojený s častým koncertováním, ať už sólově, ve dvojici s Magorem či za doprovodu dalších muzikantů. Po náhlé Magorově smrti se na čas stahuje do ústraní, až řízením osudu nachází uměleckou inspiraci v Oldřichu Kaiserovi, v jehož doprovodu se vrací na podia, vydává novou desku Dva divoký koně a vytváří novou nerozlučnou dvojici.

Z recenze Jiřího Peňáse nového CD Dva divoký koně pro Lidové noviny:
... Dáša Vokatá zpívá s vervou rozjeté lokomotivy a s něhou březí medvědice, její údery do kytary jsou zvonivé a nehledané... Jako významnou součást, ba dovršení undergroundové legendy pak lze vnímat účast herce Oldřicha Kaisera, který doplňuje zpěv Vokaté svým zdaleka ne špatným bručením a docela talentovaným vrzáním na housle. Jeho účast dokládá, jak rozličné jsou cesty a zákruty osudu.

www.facebook.com/kaiser.vokata

www.facebook.com/dasa.vokata
www.mersey.cz

POZOR! ZMĚNA TERMÍNU NA 30.5.2015! INFORMACE

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá: ČEKÁNÍ NA MAGORA
picture Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá: ČEKÁNÍ NA MAGORA
Top