Detail info
Close

THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE

JAZZ MEETS WORLD
THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

JAZZ MEETS WORLD 2015

THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE

26.2.2015 19:30
Divadlo U Hasičů, Římská 45, Praha 2

Vieux Farka Touré - kytara, zpěv
Idan Raichel - klavír, fender piano, moog, zpěv
Souleymane Kane - perkuse, djembé, calabash, zpěv
Yogev Glusman - basová kytara

Hvězda první velikosti, Izraelec Idan Raichel a malijský kytarový virtuoz Vieux Farka Touré se poprvé setkali na letišti v Německu v roce 2008, kde byli oba na turné. Z tohoto náhodného setkání se zrodila umělecká spolupráce, která vyvrcholila v improvizované nahrávce v Tel Avivu v roce 2010. Tak vznikl Touré-Raichel Collective a jejich první album The Tel Aviv Session mělo mezinárodní úspěch, po kterém následovalo intenzivní světové turné.
Idan Raichel a Vieux Farka Touré se znovu setkali v Paříži začátkem tohoto roku a nahráli nové album The Paris Session, které vyšlo u labelu Cumbancha. Opravdovou novinkou však je, že toto album je prostě úžasné! Zachovává si intimní, improvizační kouzlo prvního alba a zároveň skýtá více rozmanitých soundů, více zpívaných a více komponovaných skladeb. Je to album, které zaručeně potěší příznivce prvního alba a zároveň má potenciál dosáhnout ještě většího úspěchu.
Na albu se podílí mnoho hostujících hudebníků, včetně basisty Daby Tourého. Toto album představí The Touré-Raichel Collective na svém koncertě v Praze.
Připadá Vám jméno Farka Touré známé? Ano, jde o syna legendárního Ali Farky Tourého.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE

Doporučené

Top