Detail info
Close

VIVAT VIVALDI, ENSEMBLE 18+ & KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR

VIVAT VIVALDI, ENSEMBLE 18+ & KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

KLÁŠTERNÍ HUDEBNÍ SLAVNOSTI 2014 <<<

Program: Antonio Vivaldi - Stabat Mater, Gloria

ENSEMBLE 18+

Mladý, dynamický komorní orchestr vznikl v roce 2009 s myšlenkou aplikovat kritéria historicky poučené interpretace na soubor moderních nástrojů. Členové ansámblu stylem práce, osobním nasazením i technickou připraveností odlišují od běžné orchestrální rutiny a vytvářejí tak osobitý interpretační styl.
Tomu odpovídá i volba repertoáru, který je tvořen z největší části zřídka hranou nebo zcela neznámou hudbou 18. století, často české provenience.
Obsazení orchestru je variabilní. Jeho stálý základ tvoří 8-10 smyčcových, případně 5 dechových nástrojů a cembalista-dirigent.
Orchestr se profiluje pod uměleckým vedením dirigenta a cembalisty Vojtěcha Spurného, anebo jako doprovodné komorní těleso bez dirigenta. V poslední době navázal spolupráci s dirigenty Robertem Hugem, Markem Vorlíčkem či Dmitrijem Ashkenazym. Ensemble 18+ spolupracoval např. s izraelským dirigentem Elli Jaffem a řadou vynikajících českých sólistů - s mezzosopranistkou Dagmar Peckovou, sopranistkou Kateřinou Kněžíkovou, houslistkou Gabrielovou Demeterovou, klarinetistkou Ludmilou Peterkovou nebo flétnistou Janem Ostrým.
V roce 2009 natočil své první CD "Symphony Reloaded" se symfoniemi českých autorů 2. pol. 18. století. Soubor rovněž zrealizoval několik nahrávek pro ČRo 3 – stanici Vltava.

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz
a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

ZTP/P info:
bezbariérový přístup zajištěn, vozíčkáři bez potřeby doprovodu se slevou 50%,
držitelé průkazu ZTP/P se slevou 50%, doprovod držitele průkazu ZTP/P (jedna osoba) se slevou 50%
Sleva je k dispozici na prodejních místech Ticketportal i přímo na ticketportal.cz - zvolte ji v nákupním košíku.

-TH-

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top