Detail info
Close

KAFKA BAND: Das Schloss

KAFKA BAND: Das Schloss

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

2Unikátní pražské vystoupení formace Kafka Band, kterou tvoří Jaromír 99, Jaroslav Rudiš a hudebníci ze skupin Umakart, Tata Bojs, Priessnitz a Lesní zvěř. Atmosféru na pódiu dotvářejí působivé černobílé ilustrace Jaromíra 99 z komiksového Zámku. Koncert se uskuteční v předvečer 90 let výročí úmrtí Franze Kafky.
V loňském roce jsme si připomínali 130 let od narození pražského spisovatele Franze Kafky. A v červnu letošního roku uplyne 90 od chvíle, kdy zemřel. Dílo Franze Kafky nás nepřesává ani po letech fascinovat. Důkazem budiž skupina Kafka Band, která 2. června, tedy v předvečer výročí spisovatelova úmrtí, vystoupí v Divadle Archa. Kafka Band natočil soundtrack k nedokončenému románu Zámek a jeho nedávné komiksové adaptaci. Album Das Schloss (Zámek) vyšlo v únoru u Supraphonu. Kafkova němčina se tu proplétá s češtinou, hudba je surová, zemitá, vášnivá, ale ve stejném okamžiku také něžná a křehká. Atmosféru na pódiu dotvářejí působivé černobílé ilustrace Jaromíra 99 z komiksového Zámku.

„Jaroslav Rudiš předčítá textové pasáže s důrazem a sugestivitou mimořádného hlasu, který vytváří dojem, jakoby mluvčí stál jen pár centimetrů před vámi, přesně tak, jak si to vždycky přál Lou Reed. Kafkův potenciál bezprostředně vytvářet literárními texty síly, které proměňují skutečnost, vymaňovat se z vládnoucích konstrukcí a nabízet alternativy, je tu inscenován fascinujícím, moderním způsobem.“ (Super Paper, Mnichov, únor 2014)

Odkazy:
www.facebook.com/kafkadieband
www.divadloarcha.cz  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture KAFKA BAND: Das Schloss
Top