Detail info
Close

Králova řeč, Národní divadlo Brno

Králova řeč, Národní divadlo Brno

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mahenovo divadlo, Malinovského nám. 1, Brno

DAVID SEIDLER (1937)
překlad:
Jitka Sloupová
režie: Martin Stropnický
dramaturg: Lucie Němečková
scéna: Adam Pitra
kostýmy: Sylva Zimula Hanáková
hudba: Petr Malásek

Král problémy mít může. Řešit je musí.
Hra (The King's Speech), podle níž vznikl nejúspěšnější film roku 2010, ověnčený mnoha cenami, včetně čtyř Oscarů, měla premiéru ve Velké Británii v únoru 2012 v divadle Yvonne Arnaud v Guilfordu.
Příběh vychází ze skutečnosti: sleduje boj budoucího anglického krále Jiřího VI. (1895-1952) s handicapem, který by mohl ohrozit nejen jeho vlastní pozici, ale také celou společensko-politickou situaci v zemi, stojící na prahu druhé světové války. Vypjatá doba si žádá ve svém čele pevného muže, kterým jen stěží může být koktající král. Proto následník trůnu za podpory své ženy Alžběty (budoucí královny matky), Winstona Churchilla, své rodiny a vlády, podstupuje svéráznou léčbu u australského odborníka.
Lionel Logue (1880-1953) však nebyl jen logopedem, ale také svérázným terapeutem. Logue s neomylnou intuicí otevírá bezpečný prostor, ve kterém může král čelit svým vnitřním zraněním, strachu a agresi, a zároveň navrací řeč do jejího přirozeného živlu. Mezi králem a jeho podivínským léčitelem se vytvoří zvláštní pouto.

David Seidler, který sám v dětství trpěl vadou řeči, nezískal za života královny matky souhlas k provedení hry. Teprve když v roce 2002 královna matka zemřela, Seidler se znovu pustil do psaní. Hra, kterou přepracoval jako filmový scénář, mu přinesla celosvětové uznání.
Premiéra 15. března 2013, Mahenovo divadlo

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz
a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

NÁRODNÍ DIVADLO BRNO NA TICKETPORTAL.CZ

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top