Detail info
Close

Angelika Kirchschlager

Angelika Kirchschlager

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Angelika Kirchschlager

Patří mezi mezinárodně uznávané interprety R. Strausse a W. A. Mozarta. Má nesmírně široký repertoár, který sahá od Bacha až po Rossiniho, Schuberta nebo Schumana. Rakouská vláda ji udělila v roce 2007 titul “Komorní pěvkyně” a v roce 2009 se stala “Čestnou členkou” Royal Academy of Music v Londýně. Koncertuje po Evropě, Severní Americe i Dálném východě. Je profesorkou v Mozarteu v Salcburku a vyučuje na Univerzitě ve Štýrském Hradci. Na klavír ji bude bude doprovázet rakouský klavírista a varhaník Helmut Deutsch.

Angelika Kirchschlager se narodila se v Salcburku a studovala hru na klavír na Mozarteu. Po maturitě na gymnáziu "Musisches" v Salzburgu, se v roce 1984 zapsala na Vídeňskou hudební akademii, kde vystudovala zpěv u profesora Gerharda Kahry a pozdějšího vídeňského barytonisty Waltera Berryho. Paní Kirchschlager je navíc profesorkou na Mozarteu v Salcburku a od roku 2011 působí také na Univerzitě ve Štýrském Hradci. Žije ve Vídni.

Angelika Kirchschlager vrátila na operní pódium na konci roku 2011 v představení Straussova Netopýra ve Vídeňské Státní Opeře. Začátkem roku 2012 ji čekal debut v roli Lucretie v Brittenově „Zneuctění Lukrécie“ v Theater an der Wien.

V roce 2010 natočila celou řadu CD včetně vítězné nahrávky Lieder Schumann (Sony) oceněné  cenou ECHO Awards a CD Lieder Mahler (Quinton Records) věnované skladatelovým 150. narozeninám, Brahmsovo album (Hyperion Records) a CD s písněmi od Josefa Marxe. Také se podílela na vydání dvou CD zlidovělých písní Volkslieder (Sony), kde zpívala po boku mnoha dalších slavných zpěváků klasického žánru.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Angelika Kirchschlager
picture Angelika Kirchschlager
picture Angelika Kirchschlager
Top