Detail info
Close

Mikve

NÁRODNÍ DIVADLO
Mikve

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mikve
Hadar Galron
Mikve – prostor rituální lázně, v níž se věřící židovské ženy pravidelně očišťují – se ve hře současné izraelské dramatičky Hadar Galron stává místem střetu různých přístupů k víře i k životu. Do ortodoxní komunity přichází Šira, nová lázeňská, před níž se pozvolna rozkrývají osudy místních žen – dramata, o nichž všichni vědí, ale nikdo o nich nemluví. Ve své snaze pomoci naráží empatická, ale přitom razantní Šira na bariéru náboženských pravidel i lidských předsudků. Ženská komunita, stmelená léta kolem lázeňské Šošany, Širu nejprve odmítá, brání se novému pohledu i nabízeným řešením, aby se posléze v dramatickém závěru ženy pokusily vzepřít svazujícím pravidlům svého společenství.
Na pozadí tradičního židovského rituálu otevírá tato současná hra téma postavení žen ve společnosti, vztahu ortodoxní komunity k běžnému životu, především ale nabízí vynikající herecké příležitosti prostřednictvím psychologicky bohatých postav a jejich dramatických osudů.

Fotograf inscenace: Bohdan Holomíček

Délka představení: 2 hodiny 50 minut, 1 přestávka

Překlad: Ester Žantovská
Režie: Michal Dočekal
Scéna: Jan Dušek
Kostýmy: Zuzana Bambušek Krejzková
Hudba: Miloš Orson Štědroň
Dramaturgie: Daria Ullrichová

Šošana: Iva Janžurová
Šira: Vanda Hybnerová
Esti: Jana Boušková
Chedva: Eva Salzmannová
Tehíla: Jana Pidrmanová
Miki: Antonie Talacková
Hindi: Taťjana Medvecká
Eliševa: Pavla Beretová / Marie Poulová

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve

Doporučené

Top