Detail info
Close

Zeurítia/Miriam Bayle: Fenomén Scat

Zeurítia/Miriam Bayle: Fenomén Scat

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

JAZZFESTBRNO 2015

Miriam Bayle - Fenomén Scat
Miriam Bayle – zpěv, piano, perkuse, aranžmá, Tomáš Jochmann – piano, klávesy, Petr Dvorský – kontrabas, baskytara, Marek Urbánek – bicí a hosté: Vít Halška – perkuse, Radek Zapadlo – tenor a soprán saxofon, Adam Tvrdý – kytara
Slovníkové heslo definuje “scat” jako improvizovaný jazzový zpěv, při němž se používají slova beze smyslu, samostatné slabiky nebo se zpívá zcela bez artikulace. Scat je obdobou instrumentální improvizace. Jiné zdroje hovoří o tom, že jde o nadstandardní dovednost, která vyžaduje nevídané sluchové dispozice. Člověk se nestačí divit, kde se v éterické ženě bere takový hlasový potenciál, nekompromisní swing, dokonalé frázování i anglická výslovnost. Všemi zmíněnými atributy je Miriam obdařena a navíc svým talentem nemrhá, naopak jej poctivou prací už téměř dvě dekády rozhojňuje.

Zeurítia
Zeurítia (Vendula Šmoldasová) – zpěv, Libor Šmoldas – kytary, Jan Andr – klavír, Tomáš Baroš kontrabas, Marek Urbánek – bicí, Jakub Zomer - hammond organOsobitých zpěvaček s jasným pohledem na hudbu je ve světovém jazzu málo a u nás ještě míň. I proto potěší, když jde někdo s kůží na trh a nabízí náhled do svého muzikantského srdce tak bezprostředně, jako Vendula Šmoldasová, alias Zeurítia. Vendula vystudovala zpěv na Konzervatoři Jaroslava Ježka a poté jazzový zpěv na Vyšší odborné škole v Praze. V roce 2007 založila kapelu ZEURÍTIA a natočila první album se stejnojmenným názvem. Deska byla přijata s velikým úspěchem a patří k nejprodávanějším z jazzové hudby u nás. V New Yorku spolupracovala na desce Libora Šmoldase „In New York on Time” s Georgem Mrázem, Samem Yahelem a Jeffem Ballardem.
Více na www.jazzfestbrno.cz
CELÝ PROGRAM ZDE

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Zeurítia/Miriam Bayle: Fenomén Scat
Top