Timudej pokřtí album Ještěně v Roxy

Praha 8.6.2016 - Černošicko-balkánské hudební uskupení Timudej pokřtí své nové album Ještěně 2. listopadu v ROXY. Album, které vyšlo u Supraphonu na první jarní den se má zatím čile k světu - hned první týden po vydání se stalo čtvrtým nejprodávanějším albem v ČR a několik týdnů vévodilo žebříčku nejprodávanějších alb na Supraphonline, skladba Minea bodovala v hitparádě Velká sedma na Radiu 1 a videoklip k písni Já jsem DJ si úspěšně razí cestu kanálem YouTube.

Timudej rád boří zažité mýty hudebního průmyslu a tak ani moc nepřekvapí, že se křest koná až více než půl roku po vydání alba. “Křest si chceme pořádně užít, protože poslední album Con´Čerto Grando jsme křtili již před dlouhými osmi léty. Dáváme si proto načas, abychom nic neuspěchali, a aby nám naše představa stačila pěkně vykvést a dozrát jako víno. Velký zážitek z něj chceme dopřát také našim fanouškům. Chceme jim poskytnout čas na to, aby se jim deska dostala pod kůži a koncert si užili na plný plyn společně s námi.”

Dlouhá léta byl Timudej spojován především s jiným pražským klubem - Rock café, který byl považován za jejich domovskou scénu. Pro mnohé je tak možná překvapením, že se křest nového alba neuskuteční tam. “Legendární Roxy, kterou má mnoho lidí v povědomí jako převážně taneční klub, jsme nezvolili náhodou. Chceme totiž zdůraznit taneční zaměření alba v širokém významu tohoto slova – jako album plné skladeb z různých částí světa, na které se za každých okolností dobře tancuje a emoce a energie z nich přímo tryská. Roxy se navíc honosí přízviskem experimentální, což ladí i našemu krédu experimentovat a ochutnávat co nejvíce z různých talířů hudeb a stylů celého světa. Důležitým faktorem při rozhodování byla také skutečnost, že poslední křest v Rock café byl vyprodaný a na některé fanoušky na místě nezbyly vstupenky.”

Pro Timudej, který se na české hudební scéně pohybuje již přes 20 let to bude v mnoha ohledech speciální koncert. “Moc se na něj těšíme už teď, poněvadž pozveme i řadu hostů. Nechceme hvězdné obsazení prozrazovat úplně, ale můžeme snad alespoň navnadit. Máme rozjednanou účast legendárního mága Rudyho Korera a dalších person grata i non-grata, které tvoří ústřední postavy jednotlivých skladeb z nového alba. Z prvorepublikového Barrandova tak možná dorazí laškovná Surikata, z Balkánu drsný Bašmajstor, z Azurového pobřeží tajemná Niké. Další překvapení si necháme pro sebe.”

Na začátku kalného listopadu se tak můžeme těšit na téměř jižansky temperamentní koncertní vystoupení kapely Timudej, která během večera pokřtí Ještěně. Lístky jsou až do konce června v předprodeji k mání za zvýhodněnou cenu 130 Kč. 


Recenze alba:

“Na třetí album černošické party invenčních muzikantů Timudej s názvem Ještěně si fanoušci museli počkat dlouhých osm let. Čekání se ale vyplatilo, kapela mezitím vyzrála v jednu z nejoriginálnějších a nejzábavnějších formací na tuzemské hudební scéně.” (z recenze alba na HudebníKnihovna.cz 5/2016)

"...hudba,  kterou Timudej tvoří, je hudební guláš, jež roztančí i beznohého. Kde jinde najdete pop, swing, sambu, ale třeba i moderní elektronické beaty? Vše poskládané v jednom celku, až kolikrát nechápete, že to může hudebně fungovat. A funguje!" (z recenze alba v Rock & Popu 4/2016)

Timudej
Křest alba Ještěně
2/11/2016
Open 19:00
 
FB event: https://www.facebook.com/events/1771669833119980/

 

Video:
Já jsem Dj: https://www.youtube.com/watch?v=qWgly33iOy4
Bašmajstor (live): https://www.youtube.com/watch?v=UnC-gl4UFjg
Banánová šťáva: https://www.youtube.com/watch?v=wnhSrYPRTTA

Top