THE COLOR RUN™ 2016 - FAQ & Pravidla

THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ
The Color Run™
NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY THE COLOR RUN™
04.6.2016 14:00 (So), Výstaviště Holešovice, Veletržní palác, Praha 7

STARTOVNÉ NA The Color Run™ 2016             Podmínky akce The Color Run™

Pozor! Startovné od 16.05.2016 14:20:00 již neobsahuje doručovací poplatek. Startovní set již z časových důvodů není doručován Českou poštou, je k vyzvednutí před startem na místě konání.

The Color Run™
známý též jako Pět nejšťastnějších kilometrů na Zemi, je jedinečný barevný závod,
který oslavuje zdraví, pohodu, individualitu a sdílení radosti s ostatními.
THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZNení o výkonu, ale o zábavě. Je to pětikilometrový běh bez měření času, při kterém jsou tisíce účastníků pokryty na každém kilometru od hlavy až k patě různými barvami. Vše vrcholí velkým Color festivalem, při kterém se vytvoří tisíce barevných kombinací.
Startovní a cílová páska je na Výstavišti v Holešovicích a poběžíme parkem Stromovka na Praze 7.

FAQ The Color Run™      > Zpět na začátek
01/ Musím být rychlý jako chrt, abych to zvládnul?
Ne. Zůstaň v klidu. Na testování výkonnosti jsou jiné závody. The Color Run™ je o vybláznění se s kamarády nebo rodinou. Můžete běžet, jít, plazit se nebo třeba skákat žabáky.

02/ Jaký je rozdíl mezi týmem a sólovým běžcem?
Je to jednoduché. Prostě se registrujete jako tým (minimálně 6 běžců), ne jako osoba. Můžete si vymyslet nějaké ostřejší jméno, třeba Plazi z Podolí nebo Mlsné tygřice. Pak běžíte, jdete nebo se plazíte všichni společně a navzájem se můžete dobarvovat podle nálady. Není to štafeta a každý může doběhnout, kdy chce. Název týmu se nikde netiskne, ani nepíše, ale tvoji kamarádi ho můžou napsat na transparent a fandit vám na trati :-).

03/ Když si zaregistruju tým Mlsných tygřic, můžu pak svoji smečku později rozšířit?
Ne. Color Team se registruje najednou. Každá tygřice si však může vyplnit své osobní míry sama na základě odkazu, který jí bude vygenerován a poslán na e-mail, který do registrace zadáš. Startovní sety budou také zaslány každé tygřici zvlášť.

THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ04/ Co je součástí mojí registrace na The Color Run™?
Každý běžec nad 8 let dostane speciální závodní tričko The Color Run™, 2x The Color Run™ tetování, čelenku The Color Run™, tašku, balíček barev a startovní číslo. Tenhle startovní set ti budeme doručovat za doručovací poplatek 60,- Kč. Máme pro tebe také medaili, kterou dostaneš po doběhnutí v cíli!

05/ Můžu si někde vyzvednout startovní balíček?
Ano, budeme mít výdejní místo v Praze. Přesné místo bude upřesněno dostatečně dopředu a vyzvedávat se bude pouze v týdnu od 16. do 22. 5. 2016. Neplatí pro běžce ve věkové skupině 9 - 14 let, kteří obdrží startovní sety na místě. Tito bežci si musí vyzvednout startovní set v den konání akce 4. 6. 2016 na výdejním místě za doprovodu rodiče nebo zákonného zástupce. Běžci s doručovací adresou mimo Českou republiku si musí startovní set vyzvednout v den akce, a to nejpozději dvě hodiny před začátkem akce na základě občanského průkazu nebo ve výdejním místě v týdnu od 16. do 22. 5. 2016.
Startovní set bude doručen v období mezi 1. 5. 2016 - 31. 5. 2016. Jestliže neobdržíš startovní set v tomto termínu, měl bys nám to nahlásit hned 31. 5. 2016 na adresu info@thecolorrun.cz

06/ Jak přesně funguje registrace a kde si můžu zakoupit startovné na The Color Run™?
Startovné na akci je možné zakoupit online na www.thecolorrun.cz, a to po vyplnění povinné registrace účastníka nebo týmu. Startovné lze také zakoupit v prodejní síti Ticketportal, a to například v případě, že chceš využít jiný platební nástroj než platební kartu, třeba zaplatit mobilem nebo bankovním převodem či hotově na pobočkách Ticketportal. Vstupenka bez registrace je neplatná a měl by si se registrovat do jednoho týdne od zakoupení vstupenky. Platbu u registrace potvrdíš speciálním kódem ze vstupenky.
Jestli ti nebude v den akce 18 let, systém ti při registraci poskytne možnost vložit souhlas zákonného zástupce (musí být úředně ověřen, stačí, aby rodič nechal svůj podpis ověřit na pobočkách Czechpoint). Všechny děti, ve věku 0-14 let, které neběží se svým rodičem nebo zakonným zástupcem, nechají rodiče vyplnit formulář souhlas zákonného zástupce tzv “přenesená zodpovědnost” a můžou běžet s jinou osobou starší 18 let. Souhlas musí být také úřadně ověřen. Pro věkovou kategorii 18+ systém poskytne možnost přidat děti ve věku 0-8 let, které mají vstup zdarma. Musí však také do registrace vložit uřadně ověřený souhlas zákonného zástupce.
Jestli se rozhodneš registrovat tým, počítej s tím, že musíš uhradit startovné a poštovné za všechny najednou a až po uhrazení platby budou tvým kamarádům zaslané e-maily, aby dokončili svou registraci. Každému pak pošleme startovní set individuálně.

07/ Co bylo inspirací pro The Color Run™?THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ
The Color Run™ 5k je prvním Color závodem svého druhu. Jeho inspirací byla řada skvělých akcí, jako je Disneyho World of Color, bahenní běhy a festivaly, jako je indický Holi. Chtěli jsme vytvořit prostředí, kde si můžete vychutnat zdravý pohyb bez stresu a časových limitů.

08/ Můžu běžet s kočárkem a dětmi?
Pod jedinou podmínkou... pokud se hodláš stát hodně pohodovým rodičem. Všechny děti, co mají rády legraci, mají až do 8 let účast zdarma a nemusí se registrovat, stačí, aby si je přidal rodič ke své registraci.

09/ Můžu běžet se svým psem?
Bohužel, psi na naše akce nemají přístup.

10/ Je nějaký věkový limit pro mladší běžce?
Ne. Pokud dokážou uběhnout, ujet v kočárku nebo ujít celou délku trati, můžou se přidat. Jakmile jim ale je 8 let a víc, musí mít vlastní číslo a registraci.

THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ11/ Jak přísný je požadavek na bílé oblečení na startu?
Máme všude oděvní inspektory a pokud víc než 11,8 % tvého oblečení bude mít jinou barvu než bílou, budeš umístěn do The Color Run™ vězení.

12/ Děláte si legraci?
Ano. Bílá trička jsou součástí startovního balíčku a kalhoty nebo šortky bílé být nemusí. Ale podstatou věci je, že je větší legrace začít v bílém a skončit plní barev.

13/ Jak se barva nanáší? Může mě zranit, zmrzačit nebo zabít?
Ne. Je to jako zúčastnit se přestřelky, ve které je jedinou zbraní moučkový cukr.

14/ Jste si jistí? Žádní puberťáci s paintballovou pistolí?
Ano, jsme si jistí.

15/ Zničí mi barvy tričko nebo boty?THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ
Barvy se dají vyprat. Čím dřív po závodě oblečení vypereš, tím lépe, jako s každou špínou. Ale doporučujeme vzít si na sebe věci, na kterých ti barva nevadí. Pokud si chceš tričko uchovat barevné, postříkej ho octem a vyžehli. Více o čištění.

16/ Ovlivňují "barevné zóny" vidění nebo dýchání?'
Barvy vybuchující při The Color Run™ jsou tvořeny potravinářským škrobem a jsou čistě přírodní a zdravotně nezávadné. Jako s každým práškem, nechcete ho dostat do očí a naši certifikovaní vrhači barev míří nízko. Někteří běžci dávají přednost běhu s brýlemi a používají dýchací masky nebo šátky pro krytí úst. Snažíme se zajistit, aby si naši běžci mohli dopřát tolik barvy, kolik se jim líbí.

17/ Máte v cíli čisticí stanice?
Za cílovou páskou budou stanice, kde se můžeš očistit proudem vzduchu. Spolu s oprášením nebudeš stoprocentně čistý, ale je to dost na dojetí domů. Je docela zábavné potkávat po běhu v městě lidi pokryté barvami. Je to jako čestný odznak!

18/ Mohou barvy poškodit interiér auta?
Většina lidí si raději pro každý případ přiveze ručník. Je to jako řídit v plavkách cestou z koupaliště.

19/ Mohou diváci navštívit The Color Run™ afterparty?
Jedině pokud poběží. Vstup do areálu akce je možný pouze s platným startovním číslem nebo vstupenkou.

20/ Je bezpečné používat v barevných zónách fotoaparáty a kamery?
Naši fotografové v pohodě pracují ze střední vzdálenosti – 8 až 15 metrů. Pokud chceš natáčet přímo uprostřed barev, doporučujeme plastické kryty nebo zabalení do fólie.

THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ21/ Je The Color Run™ měřený?
Není to akce, kde se závodí o čas. Většina lidí běží pěkně v klidu a užívá si barvy. Kdo chce znát svůj čas, může si ho změřit sám.

22/ Jak probíhá vrhání barev v cíli?
Na oslavě doběhu se lidé každých patnáct minut vrátí k vrhání barev, aby přivítali nové běžce v cíli. Jeden balík barvy dostaneš se startovním balíčkem a další si můžeš koupit v cíli.

23/ Je možné vrátit startovné?
Pokud nás kontaktuješ do 7 dnů od zakoupení startovného, peníze ti vrátíme. Později už to bohužel kvůli logistice a organizaci běhu nejde. Rozmysli si svou účast před přihlášením. Pokud v den běhu nebudeš mít čas se zúčastnit, alespoň si vyzvedni svůj balíček a přijď nás pozdravit. Více k vrácení startovného najdeš v podmínkach akce, které při registraci podepisuješ.

24/ Bude v den akce možné si někde uložit své věci?
Ano. Budeme mít pro tebe úschovnu, kde si můžeš nechat své oblečení nebo batůžek.

25/ Kdy začíná akce?
Začínáme ve 14 hod, tak nás nenech čekat a doraž včas! Start běhu je v 16 hod, ale na startu musíš být minimálně hodinu předem. Bude legrace!

26/ Co když mi nedorazí potvrzující email o platbě nebo registraci?THE COLOR RUN 2016 NA TICKETPORTAL.CZ
Základní pravidlo: Nepanikařit! Nejdřív mrkni do SPAMu nebo do jiných složek. Může se stát, že je potvrzující email automaticky přesunut tam. Jestli ho ani tam prevíta nenajdeš, napiš nám na info@thecolorrun.cz, nejlépe rovnou pošli číslo registrace, a my se tomu mrkneme na zoubek.

27/ Jaká je kapacita akce The Color Run™?
Představ si, že je to až 12 000 běžců.

28/ Jaká je spojitost mezi akcí The Color Run a Barvám neutečeš?
Spojitost s uváděnou akcí není žádná. The Color Run je originální licencovaná akce, která se pořádá od roku 2011.
V loňském roce se uskutečnilo více než 300 běhů v 50 zemích a akce se stala světovým fenoménem,
kterého se celkem zúčastnilo více než 1 000 000 lidí.

29/ Je The Color Run™ bezpečný?
Zdraví a bezpečnost účastníků a pořadatelů pro nás vždy byla na prvním místě. Jsme profesionální eventovou společností, vyznačující se prověřenými postupy. Zároveň dbáme na pečlivé testování bezpečnosti našich materiálů a jejich použití. The Color Run™ má za sebou více než 500 uspořádaných akcí po celém světě s více než čtyřmi milióny účastníků a striktně dbá na bezpečný průběh těchto událostí.

Podmínky akce The Color Run™      Zpět na začátek
TYTO SMLUVNÍ PODMÍNKY SE VZTAHUJÍ NA BĚŽECKOU AKCI THE COLOR RUN™, KTERÁ SE USKUTEČNÍ DNE 4. 6. 2016 V PRAZE.
Pořadatelem a organizátorem (dále jen "organizátorem") běžecké akce THE COLOR RUN™ (dále také jen jako "akce") je společnost MonkeyStar s.r.o., IČ: 038 02 698, se sídlem Praha 5 - Smíchov, Holečkova 789/49, PSČ 150 00, přičemž registrací účastníka dle těchto podmínek vzniká smluvní vztah mezi organizátorem a účastníkem akce, kterým může být jen osoba splňující předpoklady stanovené těmito smluvními podmínkami.

PLATNOST A ÚČINNOST PODMÍNEK
Tyto smluvní podmínky - pravidla upravují právní vztah mezi účastníkem a organizátorem akce. Smluvní vztah vzniká registrací účastníka k jeho účasti na akci. Podmínky platné v době registrace účastníka se stávají součástí smlouvy mezi organizátorem a účastníkem. Účastník bere na vědomí a výslovně souhlasí s tím, že organizátor je oprávněn měnit podmínky akce, jakož i pravidla akce, a to zejména s ohledem na bezpečnostní a organizační aspekty akce. Veškeré změny podmínek akce či pravidel závodu budou zveřejněny na internetových stránkách závodu - www.thecolorrun.cz

REGISTRACE - VSTUPENKY - CENY - PLATEBNÍ PODMÍNKY
Účast na akci THE COLOR RUN™ není omezena věkem. Právo účasti je individuální a nepřenosné.
Osoby mladší 15 let se mohou zúčastnit akce pouze za doprovodu osoby starší 18 let, a to svého zákonného zástupce nebo osoby zákonným zástupcem určené. Podmínkou vpuštění účastníka mladšího 15 let na start závodu je předložení písemného prohlášení zákonného zástupce o zajištění jeho osobního dohledu nad účastníkem mladším 15 let (dále jen "Prohlášení") nebo písemného souhlasu zákonného zástupce s účastí účastníka mladšího 15 let na akciza přítomnosti jiného účastníka staršího 18 let, jehož jméno a startovní číslo bude v prohlášení uvedeno (dále jen "Souhlas zákonného zástupce 0-14". Oba formuláře jsou dostupné na internetových stránkách akce.
V případě osobního dohledu zákonného zástupce nad účastníkem mladším 15 let, podepíše zákonný zástupce Prohlášení na místě v den akce při převzetí startovního setu.
V případě neúčasti zákonného zástupce na akci a přenesení dohledu nad účastníkem mladším 15 let na jiného účastníka staršího 18 let, musí zákonný zástupce vyplněný formulář Souhlasu zákonného zástupce 0-14 účastníka opatřit úředně ověřeným podpisem a převést jej do elektronické podoby. Souhlas zákonného zástupce 0-14 v elektronické podobě, opatřený ověřeným podpisem zákonného zástupce, musí být v rámci registrace účastníka na internetových stránkách akce nahrán do elektronické přihlášky na akci. Bez připojení souhlasu zákonného zástupce 0-14 do elektronické přihlášky nebude možné registraci účastníka dokončit.
Převzetí startovního setu účastníkem mladším 15 let se vždy musí osobně zúčastnit zákonný zástupce účastníka nebo jím určená osoba uvedená v Souhlasu zákonného zástupce 8+. Zákonný zástupce účastníka mladšího 15 let nebo osoba jím označená v souhlasu zákonného zástupce 0-14, je povinen/povinna při převzetí startovního setu předložit ke kontrole identity svůj doklad totožnosti a potvrdit převzetí startovního setu svým podpisem na organizátorem předloženém formuláři. Bez splnění výše uvedených podmínek nemá účastník nárok na účast na akci ani na vrácení registračního poplatku.
Osoby mladší 18 let, které již dovršily 15 rok věku, musí mít k  účasti na akci souhlas zákonného zástupce. Souhlas zákonného zástupce musí být udělen písemnou formou, a to vyplněním formuláře, který je ke stažení na internetových stránkách akce - www.thecolorrun.cz. Vyplněný formulář musí zákonný zástupce účastníka opatřit úředně ověřeným podpisem a převést jej do elektronické podoby. Souhlas zákonného zástupce v elektronické podobě, opatřený ověřeným podpisem zákonného zástupce, musí být v rámci registrace účastníka na internetových stránkách akce nahrán do elektronické přihlášky na akci. Bez připojení souhlasu zákonného zástupce do elektronické přihlášky nebude možné registraci účastníka dokončit. Bez splnění výše uvedených podmínek nemá účastník nárok na účast na akci ani na vrácení registračního a doručovacího poplatku.
Děti od 0 do 8 let věku včetně mají účast na akci zdarma bez nároku na startovní set. Děti ve věku 0-8 let se přihlašují výlučně v rámci registraci svých zákonných zástupců a nevyplňují tak samostatnou registraci.
Cenové kategorie jsou následující:
• 1. 0-8 let vstup zdarma
• 2. 9-14 let za 490,- Kč (do 29. 2. originální The Color Run™ brýle zdarma)
• 3. 15+ za 690,- Kč - do 3. 6. 2016 (do 29. 2. originální The Color Run™ brýle zdarma)
• 4. 15+ za 790,- Kč - v den akce 4. 6. 2016 (do 29. 2. originální The Color Run™ brýle zdarma)
• 5. TÝM (minimálně 6 lidí a více)* - 590,- Kč za osobu do 3. 6. 2016 (do 29. 2. originální The Color Run™ brýle zdarma)
• 6. TÝM (minimálně 6 lidí a více) nelze zakoupit v den akce

Vstupenky na akci je možné zakoupit online na internetové stránce akce - www.thecolorrun.cz, a to po vyplnění povinné registrace účastníka nebo týmu.
Vstupenky na akci lze též zakoupit prostřednictvím prodejní sítě Ticketportal, přičemž takto zakoupené vstupenky jsou bez provedení následné registrace neplatné.
Po zakoupení vstupenky v síti Ticketportal je nutné se zaregistrovat k účasti na akci na internetových stránkách akce - www.thecolorrun.cz, a to do 7 dní od zakoupení vstupenky. V případě úplného nevyužití zakoupené vstupenky (vstupenka nebude vůbec použita v registračním procesu) nebo částečného nevyužití zakoupené vstupenky (registrace menšího počtu závodníku u týmové vstupenky, osobní převzetí startovního setu při zakoupení vstupenky včetně doručovacího poplatku atd.) nevzniká účastníkovi/kupujícímu nárok na vrácení ceny zakoupené vstupenky,  a to ani její části. U týmových vstupenek není z technických důvodů možné dodatečně počet členů týmu rozšiřovat.
Registraci je možné provést online, a to vyplněním odpovídající webové přihlášky na internetových stránkách akce, jako registraci jednotlivců nebo týmu. Platba za registraci týmu včetně doručovacího poplatku za zaslání startovních setů musí být zaplacena účastníkem, který vyplňuje týmovou registraci. Po uhrazení této platby bude všem členům z týmu zaslán informační e-mail se žádosti o provedení registrace jejich osoby včetně vyplnění osobních údajů. Po odeslání týmové registrace není již možné přidávat další členy. Nárok na účast na akci, jakož i na obdržení startovního setu, vznikne pouze členům týmu s řádně provedenou registrací. Kapacita akce je omezená na 12 000 běžců. Registrace učiněné po dosažení tohoto limitu nebudou přijaty. Každý registrovaný účastník obdrží startovní číslo a je povinen mít jej po dobu trvání celé akce na sobě. Startovní čísla jsou nepřenosná. Bez startovního čísla nebude účastník vpuštěn na start akce. Akce se mohou zúčastnit pouze řádně zaregistrovaní účastníci. Vstup do areálu akce bude umožněn pouze s platným startovním číslem. Start akce je v 16 hodin. Účastníci jsou povinni se dostavit minimálně 1 hodinu před startem.
• Vzor souhlasu zákonného zástupce ke stažení - kategorie 15-17 let
• Vzor souhlasu zákonného zástupce ke stažení - kategorie 0-14 let
• Vzor prohlášení zákonného zástupce účastníka akce o zajištění osobního dohledu nad účastníkem

STARTOVNÍ SET - DORUČENÍ - VÝDEJ STARTOVNÍHO SETU V DEN KONÁNÍ AKCE
Každý účastník obdrží po registraci a úhradě startovného startovní set na akci THE COLOR RUN™. Startovní set obsahuje tričko THE COLOR RUN™, 1x balení barvy, 2x tetovačku THE COLOR RUN™, čelenku THE COLOR RUN™, tašku a startovní číslo. Startovní set pro kategorii 15+ bude na základě platné registrace účastníka doručován registrovaným účastníkům na adresu účastníka uvedenou v registraci, přičemž účastník souhlasí s tím, že za doručení startovního setu uhradí doručovací poplatek ve výši 60,- Kč. Doručovací poplatek musí být uhrazen spolu se startovným pomocí online platební brány nebo v rámci kupě vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal. Osobní převzetí startovního setu bude možné v Praze v týdnu od 16. 5. do 22. 5. 2016. Přesné místo bude včas oznámeno. Pouze účastníci, kteří uhradí startovné a registrují se po 15. 5. 2016, obdrží startovní set v den konání akce na výdejním místě v areálu akce. Účastník si je povinen startovní set vyzvednout nejpozději dvě hodiny před startem. Pozdější vydání startovního setu již organizátor nemůže zaručit.
Účastníci ve věku 9 až 14 let jsou povinni si vyzvednout startovní set v den  akce 4. 6. 2016 v místě konání akce za doprovodu zákonného zástupce nebo jím určeného účastníka staršího 18 let uvedeného v písemném souhlasu zákonného zástupce s účastí účastníka mladšího 15 let na akci.
Startovní set bude organizátorem zasílán pouze na adresy nacházející se na území České republiky. Účastníci s doručovací adresou mimo území České republiky si musí startovní set vyzvednout v den konání akce, a to nejpozději dvě hodiny před startem na místě určeném organizátorem nebo ve výdejním místě v Praze v týdnu od 16. 5. do 22. 5. 2016. Účastník bere na vědomí, že v případě vyplnění doručovací adresy mimo území České republiky nebude účastníkovi startovní set na takovou adresu doručen a z technických důvodů mu nebude ani vrácen uhrazený doručovací poplatek. Účastník si však v takovém případě bude moci startovní set vyzvednout v den konání akce, a to nejpozději dvě hodiny před startem na místě určeném organizátorem.
Startovní set bude účastníkům doručován v období mezi 1. 5. 2016 - 31. 5. 2016. Jestliže účastník akce neobdrží startovní set v tomto termínu, je povinen tuto skutečnost nahlásit do 1. 6. 2016 na e-mailovou adresu info@thecolorun.cz. V případě nedoručení startovního setu bez zavinění účastníka, si bude účastník oprávněn startovní set vyzvednout na výdejním místě v areálu akce v den jejího konání, a to nejpozději dvě hodiny před startem na základě předložení občanského průkazu účastníka.

BARVY
Barvy, které jsou obsaženy ve startovním setu a které účastníci budou používat během akce, jsou hygienicky nezávadné, náležitě testované a vytvořené z potravinářských barev - takzvaný potravinářský škrob. I přes shora uvedenou nezávadnost barev jsou účastníci povinni dodržovat omezení, která minimalizují jakákoli zdravotní a bezpečností rizika. Účastníci jsou povinni vyhýbat se přímému kontaktu barevného prášku s očima, jakož i jeho přímému vdechování. Za tímto účelem organizátor doporučuje účastnit se závodu s ochrannými brýlemi a látkou či maskou proti prachu přetaženou přes ústa. Děti mladší 15 let smí obdržené barvy používat pouze za dozoru zákonného zástupce.
Organizátor si vyhrazuje právo použití barev v případě nepříznivého počasí omezit.

ZRUŠENÍ ÚČASTI - REGISTRAČNÍ POPLATEK - storno
Registrace účastníka je nepřenosná. Zaregistrovaný účastník, jenž se závodu nezúčastní, ať už o svém odstoupení bude organizátora před závodem informovat, či nikoliv, nemá nárok na vrácení registračního poplatku (startovného). Registrační poplatek bude navrácen pouze tehdy, bude-li zrušen celý závod. Nárok na vrácení poplatku vzniká pouze v případě, že účastník písemně zažádá o vrácení registračního poplatku, a to nejpozději do 7 dnů ode dne uhrazení startovného na e-mail info@thecolorrun.cz
. Účastník je povinen k této písemné žádosti doložit doklad o zaplacení.
Účastník je oprávněn se souhlasem organizátora svoji registraci (právo účasti na akci) přenechat další osobě, přičemž je povinen tuto změnu nahlásit nejpozději 7 dní před dnem konání akce organizátorovi na e-mail: info@thecolorrun.cz
.

PROHLÁŠENÍ O ZPROŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI
Organizátor má právo změnit plánovaný program nebo závod zrušit z důvodu existence překážky způsobené vyšší mocí, tj. mimořádné, nepředvídatelné, neodvratitelné a nezaviněné události (např. živelná pohroma, válka, generální stávka, hrozba teroristického útoku apod.),jakož i  z bezpečnostních důvodů nebo pokud to bude požadováno oficiálním nařízením příslušných k tomu oprávněných orgánů státní správy či samosprávy. V takových případech nemá organizátor povinnost odškodnit účastníky za jakékoliv jimi utrpěné újmy, ani nemá organizátor povinnost vracet uhrazený registrační poplatek účastníkům zpět. Případné vrácení registračního poplatku nebo jeho části účastníkům je na uvážení organizátora, který při svém rozhodování bude vycházet mimo jiné z objemu již vynaložených nevratných nákladů vynaložených na organizaci akce.

Organizátor není odpovědný za škody na majetku nebo finanční škody, které nejsou zaviněny nebo které nejsou způsobeny hrubým zanedbáním ze strany organizátora.
Organizátor neodpovídá za zdravotní stav účastníků vyvolaný nebo způsobený účastí v závodě. Je povinností každého účastníka si před závodem nechat zkontrolovat svůj zdravotní stav a přečíst si veškeré informace poskytnuté organizátorem, zvláště pak informace zveřejněné na webových stránkách závodu.
Organizátor neodpovídá za technické problémy jakéhokoliv druhu spojené s řádným provedením registrace či uhrazením registračního poplatku.

SHROMAŽĎOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ÚDAJŮ
Provedením registrace na akci uděluje účastník v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, a zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, bezplatný souhlas se zpracováním svých osobních údajů společností MonkeyStar s.r.o., IČ: 038 02 698, se sídlem Praha 5 - Smíchov, Holečkova 789/49, PSČ 150 00, coby správci osobních údajů, a to za účelem vyhodnocení akce a zasílání informací o akci včetně dalších akcí organizovaných organizátorem, to vše na dobu neurčitou. Dále mohou být poskytnuté osobní údaje použity pro statistické účely. Takto předané osobní údaje nebudou zveřejněny. Účastník si je vědom toho, že má právo přístupu ke svým osobním údajům a další práva dle §§ 11 a 21 zák. č. 101/2000 Sb. Souhlas uděluje dobrovolně a může jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat. Účastník souhlasí s tím, aby jeho osobní údaje byly v případě potřeby předány pro účely poskytnutí zdravotní péče poskytované v souvislosti s akcí.
Provedením registrace do závodu uděluje účastník výslovný souhlas (licenci) organizátorovi s pořízením a použitím a šířením kdykoli do budoucna podobizny, obrazových snímků a obrazových a zvukových záznamů týkajících se účastníka nebo jeho projevů osobní povahy pořízených v průběhu závodu nebo bezprostředně před ním či po něm (včetně akce probíhající po skončení závodu). Pořízené materiály mohou být použity kdykoli k vlastní propagaci organizátora akce, jakož i ke komerčním účelům, a to bez nároku účastníka na honorář.
Účastník výslovně souhlasí s tím, že organizátor je oprávněn v souladu se zák. č. 101/2000 Sb., zák. č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, užít bezplatně poskytnuté osobní údaje účastníka v médiích (včetně internetu a sociálních sítí), v propagačních a reklamních materiálech organizátora s tím, že mohou být pořizovány a zveřejňovány výše uvedeným způsobem i zvukové a obrazové záznamy účastníků závodu, to vše po dobu deseti let od ukončení závodu.
V rozsahu povoleném platnými právními předpisy účastník provedením registrace neodvolatelně uděluje společnosti MonkeyStar s.r.o. a v případech, kdy k tomu společnost MonkeyStar s.r.o. dá zmocnění, i třetím stranám - komerčním partnerům, právo použít na neomezenou dobu bez územního omezení a bez nároku účastníka na honorář fotografie (včetně užití fotografií na facebookovém profilu účastníka), hudební záznamy, videozáznamy či filmová zpodobnění, obrazy, podobizny, jména a hlas v jakémkoli médiu, zejména v televizi, na internetu, v tiskovinách, produktových katalozích a brožurách, videozáznamech a spotech běžících v prodejních místech, jakož i jakýchkoli dalších tištěných či psaných materiálech souvisejících s výše uvedenými záznamy pro účely reklamy, propagace, marketingu a prodeje produktů skupiny společností MonkeyStar s.r.o. a/nebo pro účely propagace akce.
Dále je organizátor oprávněn předat poskytnuté osobní údaje pověřené osobě, která zajišťuje rozeslání fotografií účastníků závodu pořízených během závodu těmto účastníkům. Účastník souhlasí s použitím v registraci zadané e-mailové adresy k zaslání informací o akci a případných změnách v programu.

PODMÍNKY A PRAVIDLA ÚČASTI - BEZPEČNOSTNÍ POKYNY
Akce se může zúčastnit jakákoli fyzická osoba, jejíž zdravotní stav účast na tomto typu závodu umožňuje. Akce se mohou účastnit všechny osoby bez omezení věku. Osoby mladší 15 let se mohou zúčastnit akce pouze za doprovodu svých zákonných zástupců nebo jimi určených účastníků starších 18 let. Osoby od 15 do 18 let musí mít ke své účasti na akci souhlas zákonného zástupce poskytnutý ve shora uvedené formě. Účastníci budou informováni o všech organizačních opatřeních před začátkem závodu. Účastníci jsou povinni se řídit pokyny organizátora akce. Organizátor má právo vyloučit jakéhokoli účastníka, jehož chování by mohlo ohrozit bezpečný průběh akce nebo bezpečnost ostatních účastníků. Trať je dlouhá 5 km a není měřena časomírou. Účastníci akce můžou proběhnout trasu v libovolném čase, akce není závod. Jakékoliv sportovní vybavení, které by mohlo být nebezpečné pro účastníky či diváky, bude povoleno pouze na základě výslovného písemného souhlasu organizátora akce. Právně závazné prohlášení organizátora vůči účastníkovi může být vysloveno pouze řádně zmocněnou osobou určenou organizátorem. Těmito osobami mohou být zejména členové zdravotnického týmu poskytující asistenci při akci, kteří mají právo zakázat účastníkovi účast nebo pokračování účasti v zájmu ochrany účastníka z opodstatněných zdravotních důvodů.
Registrací do závodu účastník potvrzuje následující:
Účastník prohlašuje, že je osobou starší 18 let nebo má souhlas svého zákonného zástupce nebo se akce účastní v doprovodu svého zákonného zástupce.
Účastník prohlašuje, že si je vědom rizik spočívajících v nebezpečí vzniku škody nebo újmy na zdraví vzniklých při účasti na výše uvedené akci. Účastník dále prohlašuje, že se akce účastní dobrovolně a zavazuje se dodržovat tyto podmínky účasti.
Účastník akce potvrzuje, že se akce může zúčastnit pouze za podmínky, že nebude požívat omamných nebo psychotropních látek včetně léků se stejnými nebo podobnými účinky. Dále potvrzuje, že jeho zdravotní stav odpovídá náročnosti akce a je schopen akci bez újmy na svém zdraví absolvovat.
Účastník akce se musí řídit všemi pokyny organizátora a jiných osob, které na průběhu akce s organizátorem spolupracují. Účastník akce je povinen absolvovat veškerá případná školení či instruktáže pořádané organizátorem pro účely zajištění bezpečnosti průběhu akce nebo k účelům jiným dle uvážení organizátora.
Každý účastník je povinen mít uzavřeno zdravotní pojištění na dobu akce. Účastník si je vědom toho a souhlasí s tím, že program akce a případné změny jsou plně v kompetenci organizátora.
Účastník si je vědom toho, že účast v závodě je na vlastní riziko a že organizátor akce nebo osoby, které na průběhu akce s organizátorem spolupracují, neodpovídají za škodu nebo újmu na zdraví nebo majetku účastníka nebo jiných osob způsobenou porušením povinností účastníka plynoucích z těchto podmínek.
Účastník si je vědom toho a souhlasí s tím, že organizátor není odpovědný za jakoukoli újmu na zdraví, škodu na majetku nebo jinou újmu vzniklou v souvislosti s účastí v závodě nebo jeho sledováním.
Účastník si je vědom odpovědnosti, kterou nese za újmu na zdraví a majetku svém nebo jiných osob nebo vznik škody způsobené porušením svých povinností plynoucích z těchto podmínek. Všechny škody, které při nedodržení těchto podmínek způsobí sobě, jiným účastníkům akce, organizátorovi nebo osobám spolupracujícím, je povinen uhradit v plné výši na vlastní náklady. Je zakázáno pohybovat se na startu, v cíli a po celé délce trasy na kolečkových bruslích, na kole a jinými dopravními prostředky. Rovněž platí zákaz vstupu zvířat do prostoru startu, cíle a na trať.

> Zpět na začátek

-TH-

Top