ZUCCHERO V PRAZE! FORUM KARLÍN 2016

ZUCCHERO 2016 NA TICKETPORTAL.CZ
ZUCCHERO IS COMING TO PRAGUE!

read more in English

ZUCCHERO - jeden z nejrespektovanějších zpěváků, skladatelů a kytaristů
vystoupí po pěti letech v Praze!

12.10.2016 21:00 (St)     Forum Karlín, Pernerova 676/51, Praha 8
VSTUPENKY ZUCCHERO Live 2016

Jeho hity jako "Senza Una Donna", "Baila Morena" "Diamante", "Wonderful World" nebo "Everytime You Go Away" znají posluchači na obou stranách Atlantiku. Spolupracoval s největšími hvězdami populární, rockové i operní scény - se Stingem, Rolling Stones, Michaelem Jacksonem i Lucianem Pavarottim a hostily ho nejvyhlášenější světové koncertní síně - ať již to byla newyorská Carnegie Hall nebo londýnská Royal Albert Hall.

"Pobavit lidi takovým způsobem může skutečně snad jen Ital... Když zazpíval "Baila Morena" následovanou dalším hitem "Senza Una Donna", potlesk, jenž následoval, byl nekonečný. Je to jeden z těch koncertů, které si zkrátka nemůžete nechat ujít," napsal před časem o jednom z jeho koncertů německý Der Spiegel.

Adelmo Fornaciari,
celému světu známý pod uměleckým pseudonymem ZUCCHERO, se narodil v roce 1955 a jen o patnáct let později se začal profesionálně věnovat hudbě.
V roce 1984 se dočasně přestěhoval do Kalifornie, kde započal spolupráci s italským producentem Coradem Rustici, která se následně ukázala v jeho hudební kariéře jako zlomová. Ze spojení Zucchero - Rustici nakonec vzešla celá řada nahrávek, včetně Zuccherových "nejzásadnějších" alb jako Blue's a Oro Incenso E Birra, které zpěvák v roce 1990 zčásti přezpíval do angličtiny a souhrnně vydal pod názvem Zucchero Sings His Hits In English.
Tato kompilace přinesla hity jako Diamante, Overdose (d'Amore), Wonderful World nebo duet s Paulem Youngem Senza Una Donna ("Without A Woman"), asi nejslavnější Zuccherovu skladbu dodnes, která si podmanila doslova celou Evropu.
Na vrcholky hitparád Zucchera okamžitě po vydání katapultovala i píseň Baila Morena z alba Shake (2001) a s milióny prodaných kopií se zpěvák zapsal do hudební historie i s albem Zu & Co (2004) - kolekcí duetů s hudebními veličinami jako B.B.Kingem, Milesem Davisem, Stingem nebo Ericem Claptonem.
V roce 2010 zazářil s albem Chocabeck, na kterém spolupracoval s Brianem Wilsonem z Beach Boys a Bonem z U2 a které následně koncertně představil ve více než stovce! zemí.
V roce 2012 nahrál v Havaně ve spolupráci s tamními nejlepšími hudebníky "La Sesión Cubana" - kolekci sedmi zbrusu nových skladeb a šesti přearanžovaných starších hitů, kterou prvně v živé podobě představil na obřím koncertě na kubánské University of Art před 80 000 lidmi.
Zatím bezejmenné nové album má vyjít v roce 2016 pod záštitou vydavatelství Universal Music.
V Čechách zatím koncertoval jen dvakrát, naposledy v roce 2011 v Divadle Hybernia.

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!
Další info:

slevy NE, bezbariérový přístup ANO, zvláštní prostor pro vozíčkáře a držitele průkazu ZTP/P na 1. galerii, vstupenka ZTP/P-DISABLED platí pro dvě osoby: vozíčkář či ZTP/P a 1 osoba jako doprovod.

-TH-

Top