Úspěšný audiovizuální projekt SPAM: SMRT se představí v ROXY

 

Termín: 16. 4. 2015

24. února 2015, Praha - Spam. Něco nevyžádaného, neočekávaného. Smrt. Nedílná součást koloběhu života. Je nechtěná a často přichází náhle. Projekt SPAM: SMRT se 16. dubna vrací, tentokrát netradičně do prostor klubu ROXY. Živé obrazy skládané z těl tanečníků Jany Vrány a Pala Kršiaka, dunivý voiceover, pohlcující vizuály, laserové projekce a divadelní atmosféra. Připravte se.

Projekt, na kterém se autorsky podílí rapper a výtvarník Vladimir 518, člen skupiny WWW Ondřej Anděra a zvukař David Vrbík, vznikl původně pro festival 4 + 4 dny v pohybu 2014. Nově bude zařazen do dramaturgie Experimentálního prostoru NoD.

„Vladimira 518 jsem chtěl oslovit ke tvorbě audiovizuálního představení pro NoD již dávno. Poslední impulz mi dala právě tato propracovaná vizuální show. Protože jsme ale potřebovali větší prostor, napadlo nás využít ROXY, pro kterou Vladimírův tým představení uzpůsobí," uvádí prvotní ideu dramaturg Experimentálního prostoru NoD Adam Halaš. „Atmosféra klubu se pro Smrt dokonale hodí a navíc tak ukážeme, že ROXY a NoD patří k sobě."

SPAM: SMRT si bere jako hlavní téma fenomén smrti a koloběhu života, odprezentovaný jak v univerzální a všeobecné rovině, tak v konkrétním příběhu jedné lidské bytosti. Ondřej Anděra k celému projektu přistupuje jako k výzkumu uměleckých možností, co se týče audiovizuálních a dramatických útvarů. Je to pro něj pokus o hledání nových médií a nalezení nové formy v umění. „Nechtěli jsme ale, aby bylo pojetí tohoto představení příliš abstraktní, protože v něm se většinou nemají lidé čeho chytit. Ani aby bylo příliš popisné, v tom by se ztratilo kouzlo," přibližuje projekt Vladimir 518.

Dramaturgie Experimentálního prostoru NoD se v posledních měsících věnuje otázkám, okolnostem a situacím, které se bezprostředně dotýkají lidské existence. Audiovizuální performance na téma smrti tak mezi další představení dokonale zapadá.

První z řady uvedení audiovizuální show se v ROXY odehraje 16. dubna 2015 od 20:00. Vstupenky na představení SPAM: SMRT je možné zakoupit každý všední den od 16:00 do 20:00 na pokladně v Café NoD nebo online na webech GoOut, Ticketportal a Ticketpro.

Další informace:

Audiovizuální projekt SPAM vznikl před více než deseti lety původně jako experimentální odnož divadelní skupiny TOW a jeho specializací bylo vždy provazování zvuku a obrazu mnoha různými způsoby. Přes všechny odchylky směrem ke koncertní audiovizualitě byl ale jeho základ postupů a myšlení vždy divadelní.

Autorkou přiložených fotografií je Markéta Černá

16. 4. 2015, open 20:00
SPAM: SMRT

Projekt podpořili Ministerstvo kultury ČR, Hlavní město Praha a Státní fond kultury ČR

 

Top