Lynyrd Skynyrd 2015

Sen se stává skutečností! Dlouhé čekání rockových fanoušků na vystoupení legendárních Lynyrd Skynyrd končí! Nejlepší kapela jižanského rocku vystoupí příští rok poprvé v České Republice!

S radostí zveřejňujeme zprávu, která jistě potěší nejednoho fanouška rockové muziky u nás, ale také v celé východní Evropě. Poprvé v tomto regionu totiž vystoupí legendární americká kapela Lynyrd Skynyrd. Fanoušci u nás na její vystoupení museli čekat téměř neuvěřitelných 50 let. Základy, tehdy ještě studentské kapely, byly položeny v Jacksonville na Floridě v létě roku 1964! Skupina se do povědomí celého světa dostala v 70.letech díky hitům jako "Free Bird" a "Sweet Home Alabama". Skladba "Free Bird" se nachází na třetím místě v seznamu nejlepších kytarových sól světa časopisu Guitar World. V roce 2006 byla skupina uvedena do „Rock n´roll“ síně slávy. Jejich písně byly použity například ve filmu Forrest Gump a v seriálu Jmenuji se Earl.
 
Historicky první vystoupení této nejznámější světové kapely v žánru zvaném jižanský rock  se uskuteční v Plzni 1. května 2015. Tuto jedinečnou událost finančně podporují a dávají jako dar městu Plzeň Tomáš Paclík a fotbalový klub Viktoria Plzeň. Vystoupení je součástí projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a současně odstartuje program Slavností svobody u příležitosti 70.výročí osvobození města Plzeň americkou armádou, jichž se zúčastní i američtí veteráni 2. světové války.  
 
Místo konání koncertu je Areál ploché dráhy v Plzni, nacházející se na adrese:
Univerzitní 15, 301 00 Plzeň
 Tento areál s dostatečnou diváckou kapacitou pro tento velkolepý open -air mega koncert nabízí rovněž prostor nejen k umístění velkolepého podia, videoprojekci, veškerého cateringového zázemí pro diváky, ale rovněž prostor k vystavení historických amerických jeepů, které před 70 lety přijely do Plzně! Areál je navíc v těsně blízkosti Borského parku, kde po celý den bude probíhat prezentace a program Slavnosti svobody.
Předkapelou Lynyrd Skynyrd bude nejlepší česká kapela tohoto žánru - Žlutý Pes!

Program večera:
17:30 - otevření areálu
19:30 - 20:30 - Žlutý Pes
21:00 - 23:00 - Lynyrd Skynyrd

VSTUPENKY JSOU JIŽ V PRODEJI!
Vstupenky jsou v prodeji v následujících kategoriích:
-stání 490 Kč
-stání před podiem 750 Kč
-VIP tribuna - sezení, včetně parkovacího místa za tribunou 2.500 Kč
- na místě budou k dispozici vstupenky o 100 Kč dražší

Buďte u toho! - legendární Lynyrd Skynyrd poprvé v České Republice v Plzni 1.května 2015 v Areálu ploché dráhy!

Více informací o koncertu budou zveřejňovány na:  
   www.pragokoncert.comwww.plzen2015.czwww.slavnostisvobody.cz.

Top