36th INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA



36th INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA read more in English
Letošní podzim bude opět ve znamení světových hudebních hvězd a legend.
International Jazz Festival Praha, jeden z nejstarších jazzových festivalů v Evropě,
uvede svůj 36. ročník a jako každý rok je pro všechny návštěvníky připravena
i letos velká porce špičkové hudby.

VSTUPENKY NA 36TH INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA

Festival slavnostně zahájí ikona slovenské jazzové scény Peter Lipa v doprovodu legendárního Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma galakoncertem v neděli 12. října, a až do 16. listopadu bude pódium patřit dalším hvězdám českého i světového jazzu.

MARK WHITFIELD

V komorní atmosféře legendárního jazzového klubu Reduta, jehož akustika patří mezi nejlepší v Praze, předvedou svoje dovednosti muzikanti zvučných jmen. S excelentním slovenským projektem AMC Trio spojí síly kytarový mág Mark Whitfield ze Spojených států, jenž spolupracoval s hudebními veličinami jako je Herbie Hancock, Diana Krall, John Mayer či Sting, aby svým uměním uchvátil všechny přítomné návštěvníky klubu.

Velikán amerického jazzu a hudební legenda Al Foster předvede na festivalu svoji hráčskou genialitu ve společnosti kvartetu složeného z výjimečných hudebníků jazzové extratřídy. Tento bubeník, inspirátor a dlouholetý spoluhráč legendárních hvězd (Miles Davis, Sonny Rollins, Hugh Masekela či Blue Mitchell), představí hudební klenoty ze svojí dlouhé kariéry.

Unikátní newyorský projekt Soul Jazz Alliance zavítá na festival v rámci svého evropského turné, jenž zakončí v prestižním londýnském klubu Ronnie Scott´s. V čele špičkového souboru renovovaných amerických hudebníků stojí Vincent Herring, jenž je řazen mezi nejlepší saxofonisty své generace a je plnohodnotným nástupcem Johna Coltrana.

Ozdobou podzimního festivalu bude významný trumpetista Michael Patches Stewart. Tento charismatický Američan a ikona současného jazzu se výrazně podílel na tvorbě skladeb Whitney Houston a dlouhá léta vystupuje po boku Al Jarreaua, Davida Sanborna a Quincy Jonese. Jeho nezaměnitelný hudební styl na pomezí jazzu, R´n´B a funku, který je znám po celém světě, budou mít jedinečnou příležitost vidět a slyšet všichni hudební nadšenci na dvou nezaměnitelných festivalových projektech.

Letošní mezinárodní jazzový festival, věnovaný jeho zakladateli publicistovi Lubomíru Dorůžkovi, v průběhu podzimních večerů nabídne tyto a další zajímavé jazzmany, z nichž někteří budou v České republice k vidění vůbec poprvé. Kombinace unikátního programu a osobitého klubového prostředí v centru Prahy zaručuje nezapomenutelné okamžiky, které si budou moci všichni návštěvníci vychutnat od 10. října.

VSTUPENKY NA 36TH INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL PRAHA

-TH-

Top