Detail info
Close

QUEENS OF THE STONE AGE / US

QUEENS OF THE STONE AGE / US

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Nově zjizvení a podivně krásnější Queens Of The Stone Age se vynořili z pouště na svém šťastném sedmém albu Villains, které tuzemskému publiku představí živě 20. června ve Forum Karlín v Praze. Support koncertu obstará Nick Valensi ze The Strokes se svoji novou kapelou CRX.

“Název Villains (Darebáci) není politické stanovisko. Nemá to co dělat s Trumpem ani s jinou podobnou sračkou. Je to jednoduše 1) slovo, které fantasticky vypadá a 2) komentář tří verzí každého scenáře: tvé, mé a o co ve skutečnosti šlo… Všichni potřebují něco nebo někoho, komu mohou nadávat - svého darebáka - tak to vždycky je. Ovládnout to nemůžete. Jediná věc, kterou můžete ovládnout, je to, že vás pustí ta naštvanost." - říká k názvu nového alba Queens Of The Stone Age jejich frontman Josh Homme.
Desku produkoval Mark Ronson, koprodukoval Mark Rankin a míchal Alan Moulder, Villains je prvním albem Queens Of The Stone Age od alba z roku 2013. …Like Clockwork přineslo skupině #1 album v USA (a #1 v Austrálii, Belgii, Irsku, Portugalsku, Skotsku, #2 v Británii, Kanadě, Švýcarsku, Norsku, Novém Zélandu, Finsku atd.). Sestava v tomto složení - zakladatel/kytarista/zpěvák/textař Josh Homme, Troy Van Leeuwen (kytara, klávesy), Michael Shuman (basová kytara), Dean Fertita (klávesy, kytara), Jon Theodore (bicí) - stojí i za novým albem, jen se snažila znít trochu jinak.
Mark Ronson říká : "Queens byli a jsou moje nejoblíbenější rock’n’rollová kapela od doby, co jsem v létě 2000 zašel do krámu s deskama Tower na Sunset Boulevard a koupil si Rated R, takže to byl celkem surreálnej zážitek, když mě přivítali ve svém tajném pirátském klanu, nebo podle Joshe v ‘Jacuzzi.’ Ale já věděl, že jen fanouškovství mě v Jacuzzi neudrží. Účast na tvoření mého dosud nejoblíbenějšího alba Queens bylo jako sen - těžký, temný, krásný sen."

Info ZTP/P

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture QUEENS OF THE STONE AGE / US
picture QUEENS OF THE STONE AGE / US
picture QUEENS OF THE STONE AGE / US

Změny a upozornění

Před Queens Of The Stone Age zahraje Nick Valensi z The Strokes se svou kapelou CRX

20. června Forum Karlín přivítá americkou rockovou kapelu Queens Of The Stone Age, která vyrazila na další své turné, aby svým fanouškům představila své aktuální album Villains. Kapela nyní oznámila, že support jejího koncertu obstará Nick Valensi ze The Strokes se svoji novou kapelou CRX.

Nick Valensi, kytarista slavných The Strokes, prostě zatoužil po novém projektu - chtěl hrát a tak vznikla formace CRX. “Úplně mě popadla touha vystupovat před publikem a dělat všechno jednodušeji," říká Valensi. “The Strokes už dnes tolik nevystupují, a když se nám to podaří, je to skvělé, ale dostalo se to do fáze, kdy jsem potřeboval tohle nějak vyrovnat projektem, s kterým bych mohl kdykoliv vyjet na turné. A představa, že budu hrát po klubech, mě úplně nadchla."

Valensi ale nemohl vystupovat bez nových písniček a také si uvědomoval, že bude muset začít zpívat. “Bylo to jako proces učení,” dodává Valensi. “Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, jak zní můj hlas nejpřirozeněji a co chci vlastně sdělit." 

První věci, které Valensi složil, byly agresivnější, riffy protkané skladby, jako je hrozivá Unnatural, která svým tempem připomíná speed metal, nebo těžká a zamlžená Broken Bones. Další skladby ale jdou dál - Valensi se nechal inspirovat sedmdesátkovým popem a osmdesátkovou novou vlnou (Ways To Fake It nebo One Track Mind).

Když jeho písničky začaly dostávat tvar, Valensi si pozval pár spolehlivých hudebníků a požádal je o spolupráci. Tak je v CRX vedle Valensiho, který hraje na kytaru a zpívá, hráč na basovou kytaru Jon Safley, klávesák a zpěvák Richie Follin, bubeník Ralph Alexander, a kytarista Darian Zahedi. Polovina z deseti písniček alba New Skin vznikla ve spolupráci s dalšími členy kapely.

Po vzniku několika demonahrávek Valensi oslovil Joshe Hommeho z Queens Of The Stone Age a poprosil ho o názor a případnou pomoc při produkci desky. Té se Josh Homme s nadšením ujal a debutové album CRX New Skin bylo nahráno v jeho Pink Duck Studios v Burbanku. Deska vyšla 28. října 2016 na Columbia Records, symbolicky 15 let od vydání debutu The Strokes. Začala psát nová kapitola Valensiho kariéry. “Cítím se jako kluk - všechno je jakoby nové a tak trochu strašidelné - je to ale zároveň obrovská zábava."

Více info:
www.qotsa.com
www.facebook.com/qotsa
www.crxmusic.com
www.facebook.com/crxmusic


 


QUEENS OF THE STONE AGE / US 20.6.2018 Praha - info ZTP/P

QUEENS OF THE STONE AGE / US
20. 6. 2018 / Doors 19:00 / Start 20:00 
Forum Karlín, Pernerova 676/51, Praha 8 

Cena vstupenek pro ZTP/P a doprovod:
Osoby ZTP/P dle platného ceníku 1090,- Kč, doprovod jedné osoby zdarma, každý s nárokem na vlastní vstupenku. 

Rezervace ZTP/P vstupenek a pro jejich doprovod oproti naskenovanému průkazu ZTP/P:
rezervace@ticketportal.cz; +420 723 085 485


Top