Detail info
Close

PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2018 - GENERALI TOUR

PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2018 - GENERALI TOUR

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Houslista Pavel Šporcl i letos vyráží na vánoční turné plné koled a vánočních melodií

Posluchači v devíti městech České republiky se mohou těšit na zbrusu nový vánoční program s orchestrem a skvělými hosty: sopranistkou Janou Šrejmou Kačírkovou, sólistkou Národního divadla a dvojnásobnou držitelkou ceny Thálie a harfistkou světového renomé a sólistkou České filharmonie Janou Bouškovou, v němž nebudou chybět ani oblíbené písně jednoho z nejprodávanějších alb loňského roku Vánoce na modrých houslích Pavla Šporcla. Koncert v sále olomoucké Reduty, konaný 2. prosince, ozdobí hlasy zdejšího dětské pěveckého sboru Music BoDo.

V první polovině svátečně laděného koncertu zazní oblíbené barokní skladby a koncerty pro housle, smyčce a basso continuo Johanna Pachelbela, Antonia Vivaldiho, Johanna Sebastiana Bacha či Jana – Marie Leclaira. Barokní program zakončí kompletní provedení Vánočního concerta grossa č. 8 g moll op. 6 Arcangela Corelliho.

Jiskřivou hudbu barokních mistrů v druhé polovině večera vystřídá program ryze vánoční, sestavený z překrásných vánočních melodií, písní a koled z celého světa, a to ve speciálních aranžích pro sólové housle a orchestr. Chybět nebude populární vánoční píseň Rolničky, Schubertovo duchovní Ave Maria, Pásli ovce Valaši ani hymna českých Vánoc Narodil se Kristus Pán.

Na letošní sérii devíti koncertů turné Pavla Šporcla doprovodí komorní smyčcový ansámbl Praga Camerata po městech českých a Janáčkův komorní orchestr na Moravě. Atraktivními hosty vánočně laděných večerů budou: sopranistka Jana Šrejma Kačírková, sólistka Národního divadla a držitelka dvou cen Thálie a harfistka světového renomé a sólistka České filharmonie Jana Boušková. Olomoucký koncert, konaný v sále Reduty ozdobí hlasy dětského pěveckého sboru BoDo.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture PAVEL ŠPORCL - VÁNOCE 2018 - GENERALI TOUR
Top