Detail info
Close

OMAR SOSA & SECKOU KEITA ft. G. Ovalles (CU/SN/VE)

JAZZ MEETS WORLD
OMAR SOSA & SECKOU KEITA ft. G. Ovalles (CU/SN/VE)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Omar Sosa & Seckou Keita feat. Gustavo Ovalles (Kuba, Senegal, Venezuela)

Omar Sosa - piano, klávesy, zpěv / Seckou Keita - kora / Gustavo Ovalles - perkuse 

Omar Sosa a Seckou Keita odhalí křehkou podobu afrokubánské a západoafrické hudby

Jeden z nejoriginálnějších kubánských jazzových pianistů Omar Sosa a senegalský virtuóz na koru i zpěvák Seckou Keita se spolu s venezuelským perkusistou Gustavem Ovallesem vydali na cestu vzdálenou stereotypům. Rozjímavá, a přesto temperamentní hudba na pomezí žánrů zazní 20. března 2022 v pražském Divadle U Hasičů.

Hudba latinskoamerické oblasti a západní Afriky samozřejmě vždy souvisela, vycházela z podobných zdrojů a vzájemně se ovlivňovala. Omar Sosa a Seckou Keita přesto dokázali najít spojnice nevšední. Vyhnuli se tanečním rytmům latinské hudby či senegalského mbalaxu i tradičním nostalgickým baladám, aniž by zapřeli kořeny. Vybrali ze zažitých ingrediencí jemné tvary i zadumané nálady a když v roce 2017 vydali společné album Transparent Water, šlo o opravdovou událost. Tou se stalo i turné, v rámci kterého Omar Sosa, Sackou Keita a v pianistových projektech nezbytný perkusista Gustavo Ovalles doslova uhranuli i publikum festivalu Colours Of Ostrava 2018.
Už tehdy Sosa v rozhovorech prozradil, že spolupráci s Keitou považuje za mimořádně inspirativní, proto nezůstane u jednoho projektu. Vlastně rovnou odhalil plány na další album. Jeho přípravu sice zpomalila opatření spojená s pandemií, v době pražského koncertu však už bude titul nazvaný Suba na světě. Podle umělcem poskytnutých ukázek jde o nahrávku minimálně stejně silnou jako Transparent Water.
Na pražský koncert láká nejen nový repertoár, ale také fakt, že podstatnou součást hudebního kouzla tvoří nápadité improvizace. Žádné vystoupení není stejné.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top