Detail info
Close

Daniel Landa akustický koncert

Daniel Landa akustický koncert

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Téměř dva roky Daniel Landa nekoncertoval. Nechtěl vystavovat svoje příznivce nepříjemným restrikcím ze strany politiků, ke kterým se naopak mnohokrát velmi kritický vyjadřoval. Reprezentoval tak názor mnoha lidi, kteří se cítili represivním systémem opatření podvedeni a zrazeni.
Na protestní petici „Blanický manifest“ navázal neformálním uskupením Zlatý špendlík. Tato názorová platforma se stala symbolem občanů, kteří pochopili, že je nutné se aktivně projevit a nenechat vše pouze na politicích s možností korekce jejich jednání pouze jednou za čtyři roky.

Během uplynulých dvou let vznikly dvě nové písně. K první skladbě s názvem Blanický manifest byl natočen videoklip s dalšími známými umělci, jako jsou například Franta Čech z Čechomoru, Jozef Vojtek ze skupiny Kabát anebo Vašek Bláha Z Divokého Billa. Klip má k dnešku necelých 6 milionu zhlédnutí a stal se hitem pro mnoho lidi toužících po navrácení občanských svobod a kompetencí.
Nejnovější klip „Anička Malinová“ se nezvyklou formou věnuje známé historické události, jakou je zabití říšského protektora Heydricha českými parašutisty v protektorátním období. Píseň připomíná i méně známou oběť nacistického teroru Aničku Malinovou, přítelkyni jednoho z výsadkářů Jozefa Gabčíka. Landa i tímto klipem zasáhl srdce svých posluchačů a tak má po dvou měsících 1,2 milionu zhlédnutí.

Daniela Landa: „Poslední dva roky mě velmi trápí způsob, jakým začali politici jednat se svými občany. Dá se říci, že mě to i nějak změnilo a přehodnotil jsem ve svém životě i některé priority.
Koncertování mi moc chybělo, ale nechtěl jsem se podrobovat restrikcím a ponižovat lidi na mých koncertech nějakými kontrolami jejich zdravotního stavu nebo něčím podobným.
Spousta písní najednou získalo úplně jiný aktuální náboj.
Moc se na své příznivce těším, užijeme si to na plný pecky. Akustickou formu koncertu si neskutečně užívám, protože vynikne zejména obsah textů a melodie.“

Obě novinky a mnoho dalších písní v akustické verzi ze známého repertoáru Daniela Landy si diváci mohou vychutnat 19.6.22 v divadle Hybernia.

 

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top